RASTE CRNI BILANS U BOSNI I HERCEGOVINI! Pronađeno još jedno telo ispod ruševina!

Autor:

Svet

07.10.2024

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psi tragači pretražuju teren i tragaju za nestalima!

RASTE CRNI BILANS U BOSNI I HERCEGOVINI! Pronađeno još jedno telo ispod ruševina!

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Na području Buturović Polja pronađeno je još jedno telo žrtve poplava, čime je ukupan broj nastradalih porastao na 21 osobu.

Prema izveštajima, pripadnici Saveza ronilačkih klubova (SRK) Neretva, u saradnji sa Federalnom upravom civilne zaštite, uspeli su da lociraju i izvuku telo, a očekuje se da će uskoro biti dostupno više informacija o identitetu žrtve i okolnostima njenog pronalaska.

Podsetimo, Bosnu i Hercegovinu su u oktobru 2024. godine pogodile katastrofalne poplave koje su izazvale ogromne štete, kako materijalne, tako i ljudske. Vlasti i dalje aktivno pretražuju poplavama pogođena područja u nadi da pronađu preživele, ali i da identifikuju sve žrtve ove tragedije.

Do sada je potvrđeno da je u ovim poplavama život izgubilo najmanje 21 osoba, dok se broj nestalih i dalje ispituje. Poplave su posebno snažno pogodile centralne i istočne delove zemlje, gde su bujice nosile kuće, mostove i infrastrukturu, ostavljajući za sobom devastirane zajednice.

Spasioci rade bez prestanka kako bi pružili pomoć ugroženim stanovnicima i sprečili dalja stradanja. Federalna uprava civilne zaštite, uz podršku lokalnih timova, nastavlja pretragu teško dostupnih terena u potrazi za nestalim osobama, dok lokalne vlasti apeluju na građane da ostanu na sigurnim lokacijama i slušaju uputstva nadležnih organa.

Na prostoru Jablanice i Konjica je ekipa spasilaca iz MUP Srbije, a danas je u Bosnu i Hercegovinu i Crna Gora uputila svoj tim.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading