IDENTIFIKOVANA TREĆA ŽRTVA POPLAVA U FOJNICI: Pronađeno i telo starice, a jedan meštanin danas je sahranjen!

Autor:

Svet

06.10.2024

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na području Fojnice život su izgubile tri osobe

IDENTIFIKOVANA TREĆA ŽRTVA POPLAVA U FOJNICI: Pronađeno i telo starice, a jedan meštanin danas je sahranjen!

Foto: Tanjug/AP Photo/Robert Oroz

Usled stravičnih poplava koje su u petak pogodile određene delove BiH, prema dosad potvrđenim informacijama, na području Fojnice život su izgubile tri osobe.

Kako prenosi portal Mahalla.ba, jedna od žrtava je i 67-godišnja Lucija Prajo. Sahrana će se obaviti u utorak u 15 sati u fojničkom naselju Dusina. Iza Lucije su ostali suprug i troje dece.

Veliki broj meštana iz fojničkih naselja pogođenim poplavama prisustvovao je na sahrani Ranku Orozu kojeg je bujica odnela dok je bio u vozilu.

Veliki broj meštana fojničkih naselja Trošnjik, Bakovići, Gojevići, Lužani i drugih došao je danas da isprati na večni počinak svog sugrađanina Ranka Oroza koji je stradao u katastrofalnim poplavama koje su pogodile područje opštine Fojnica.

Uprkos teško prohodnim putevima i činjenici da su mnogi ostali bez krova nad glavom u bujičnim poplavama, meštani su došli kako bi odali počast Orozu koji je imao 50 godina.

Iza njega su ostali roditelji, ćerka, sestre i mnogoborjna rodbina i prijatelji.

Tuga: Spasioci pronašli telo starice čiji nestanak je prijavila porodica

Raste broj nastradalih u poplavama i klizištima koja su pogodili BiH. Jutros su pronađena najmanje tri tela. Dva u Jablanici i jedno, prema još uvek nepotvrđenim informacijama u Buturović Polju.

Spasioci su jutros pronašli telo jedne starice za koju je porodica izjavila da je nestala.  Sumnja se da ima još žrtava. Kako se voda povlači i spasioci dolaze do kuća, tako se pronalaze i tela.

Na terenu su desetine spasioca, među njima i pripadnici Specijalne policije FUP-a. Tu su i spasioci iz Hrvatske, uskoro će stići u Jablanicu i spasioci iz Srbije, njih 37.

U katastrofalnim poplavama u Bosni i Hercegovini, podsećamo, stradalo je do sada najmanje 20 osoba. I dalje je na desetine nestalih.

Najteža je situacija u Donjoj Jablanici, prenosi Avaz.ba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading