STIGLA VEST KOJU JE CELA CRNA GORA ČEKALA: Evo kad će rezultati popisa stanovništva biti objavljeni

Autor:

Svet

18.09.2024

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popis stanovništva u Crnoj Gori sproveden je u decembru prošle godine

STIGLA VEST KOJU JE CELA CRNA GORA ČEKALA: Evo kad će rezultati popisa stanovništva biti objavljeni

Foto: pixabay.com

Rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori biće objavljeni 15. oktobra, saopštio je direktor Uprave za statistiku (Monstat) Miroslav Pejović

Pejović je gostujući u Dnevniku TVCG rekao da je softver završen, kao i revizija koda softvera.

“Sada je testiranje softvera u toku, a nakon toga sledi puštanje softvera u produkciju od 1. oktobra. Građani će moći da provere podatke do 7. oktobra”, kazao je Pejović.

Dodao je da će Monstat do 1. oktobra upariti podatke sa registrom iz MUP-a i završiti poslednju fazu provere.

Popis stanovništva u Crnoj Gori sproveden je u decembru prošle godine.

Prema preliminarnim rezultatima objavljenim u januaru, u Crnoj Gori živi 633.158 stanovnika.

Poznat je i broj domaćinstava, stanova i naselja, a Zakon o popisu nalaže da svi naredni podaci budu objavljeni kao konačni, preneo je portal RTCG.

Kad smo kod Crne Gore, tamošnji zdravstveni sistem je potpuno spreman da odgovori izazovu kju groznice, u slučaju da ona pređe na ljude, poručio je danas premijer Crne Gore Milojko Spajić i istakao da država neće zaboraviti ni stočare koji su imali gubitke.

"Jutros sam se konsultovao sa Ministarstvom zdravlja, imamo punu spremnost našeg zdravstvenog sistema da do kraja odgovorimo na jedan takav izazov, ukoliko se desi kojim slučajem, da groznica pređe na ljude. Tako da je jako bitna poruka za građane, da ne treba da brinu, da je zdravstveni sistem potpuno spreman ukoliko bi se to desilo i u budućnosti", rekao je Spajić na konferenciji za novinare.

Crnogorski premijer je naglasio da država neće zaboraviti stočare koji su imali gubitke, dok će o najavama vakcinacije stoke, više u narednom periodu govoriti Ministarstvo poljoprivrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading