RUSKI DRŽAVLJANIN UHAPŠEN NA AERODROMU: Za njim je raspisana Interpolova poternica!

Autor:

Svet

12.09.2024

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršio je teško krivično delo za koje je propisana kazna zatvora do 10 godina u Ruskoj Federaciji

RUSKI DRŽAVLJANIN UHAPŠEN NA AERODROMU: Za njim je raspisana Interpolova poternica!

Foto: pixabay.com

Ruski državljanin S.R. je uhapšen na aerodromu u Tivtu prilikom pokušaja da napusti Crnu Goru.

Na graničnom prelazu Aerodrom Tivat, službenici Sektora granične policije su uhapsili S.R. za kojim je NCB Interpol Moskva raspisao međunarodnu poternicu.

- Na graničnom prelazu Aerodrom Tivat su, prilikom pokušaja da napusti Crnu Goru, službenici Sektora granične policije lišili slobode ruskog državljanina koji se potražuje na međunarodnom nivou. Naime, slobode je lišen S.R. za kojim je NCB Interpol Moskva raspisao međunarodnu poternicu, shodno naredbi Suda u Sočiju, radi vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara za koje je propisana kazna zatvora do 10 godina u Ruskoj Federaciji - saopštila je Uprava policije.

Prema saopštenju Uprave policije, on se potražuje radi vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara za koje je propisana kazna zatvora do 10 godina u Ruskoj Federaciji.

Priveden sudiji za istragu

Nakon hapšenja, S.R. je priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, gde će se dalje voditi postupak povodom međunarodne poternice koju je raspisao Interpol Moskva.

Detalji ovog slučaja i eventualne dalje radnje biće poznate nakon saslušanja pred sudijom.

U skladu sa međunarodnim pravosudnim procedurama, S.R. će imati priliku da se brani pred sudom u Crnoj Gori, gde će se odlučiti o njegovom eventualnom izručenju u Rusiju radi vođenja krivičnog postupka.

Očekuje se da će ovaj slučaj privući pažnju javnosti i dalje istraživačke novinarske radnje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading