LJUBAVNICIMA IZ PAKLA ODLOŽENO SUĐENJE DO DALJNJEG: Zverski ubili njenog supruga Sašu, golog ga vezali za drvo!

Autor:

Svet

14.09.2024

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Draženu Lazareviću i Andrei Kajganić za ubistvo Saše Kulišića neće početi zbog štrajka advokata

LJUBAVNICIMA IZ PAKLA ODLOŽENO SUĐENJE DO DALJNJEG: Zverski ubili njenog supruga Sašu, golog ga vezali za drvo!

Foto: Printscreen Atv, Printscreen/Instagram/ttamaricaa9

U Okružnom sudu u Doboju suđenje optuženim ljubavnicima Draženu Lazareviću (19) i Andrei Kajganić (33), koji su 30. januara zverski ubili njenog supruga Sašu Kulišića (45), neće početi do daljnjeg zbog štrajka advokata.

Iako je, kako prenose lokalni portali, opet je odloženo pripremno ročište. Pa da podsetimo, prošlo ročište koje je bilo 30. avgusta takođe je odloženo zbog najavljenog štrajka advokata koji brane okrivljene po službenoj dužnosti. Andreu Kajganić po službenoj dužnosti zastupa advokat Branko Ristić, dok Dražana Lazarevića zastupa takođe, po službenoj dužnosti Rade Savić.

Savić u izjavi za Nezavisne novine kaže da je pretpretresno ročište, po drugi put, bilo zakazano za četvrtak, ali nije održano. Advokat Ristić ističe da je dan pre pripremnog ročišta predsednica Sudskog veća ovo ročište odložila na neodređeno vreme.

Neprijatna situacija

Foto: pixabay.com, printscreen

Saša Kulišić

- Ja vam mogu reći da je njena ocena pravilna, zato što ne postoje procesna pravila koja su prekršena. Odloženo je, dakle, do daljeg, pa ćemo videti. Sud je tu maksimalno korektan, zaista, i prema optuženoj i prema advokatima. Sud gleda da ispuni svoju funkciju, što mu je, naravno, zakonski zadatak, ali sud se, figurativno rečeno, nalazi u neprijatnoj situaciji koju nije prouzrokovao. Sud pokušava da najefektivnijim sredstvima izdejstvuje najbolja rešenja - rekao je Ristić.

Omamili ga, zverski ubili i golog vezali za drvo

Okrivljeni su, prema optužnici, ubistvo detaljno isplanirali. Kobne noći ubijeni je omamljen tabletama koje su mu sipane u limunadu, a kada je zaspao ljubavnici su došli u kuću i vezali ga tako što su mu oblepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom. Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario da bi ga potom izneli iz kuće i automobilom, odvezli u šumu u neposrednoj blizini izletišta Preslica.

Tu su ga dokrajčili kada su mu zajedno nožem zadali ubodne rane nakon kojih Kulišiću nije bilo spasa. Zatim su ga skinuli, vezali za drvo, a potom povegli u iznajmljene stanove koje su prethodno uzeli. Da se nešto čudno dešava primetila je kuma žrtve i osumnjičene, koja je došla do njihove porodične kuće i videla da ih nema, a u kući su bili brojni krvavi tragovi, pa je ona pozvala policiju.

Iz Okružnog suda u Doboju su potvrdili da je pripremno ročište odloženo na neodređeno vreme zbog štrajka advokata kao branilaca po službenoj dužnosti.

Uvrede za bivšu snaju

I iz ovog suda potvrđuju da optuženi nisu angažovali izabrane branioce, te su im branioci, koje po Zakonu o krivičnom postupku Republike Srpske u ovoj fazi postupka moraju imati, još uvek advokati angažovani po službenoj dužnosti, uz napomenu da advokati u Srpskoj dosledno poštuju odluku Advokatske komore Republike Srpske o štrajku.

- Štrajk advokata koji postupaju po službenoj dužnosti direktno utiče na početak suđenja u ovom predmetu jer se radi o obaveznoj odbrani, zbog čega je i termin početka suđenja za sada neizvestan - kazali su iz Okružnog suda u Doboju.

Kako je Republika vež pisala, na prehodnom pripremnom ročištu iako je odloženo, atmosfera je bila više nego burna. Ožalošćena porodica Saše Kulišića - ćerka, majka, otac i brat pojavili su se u crnini i prvi put nakon jezivog ubistva sreli su se oči u oči sa ljubavnicima koji su brutalno ubili žrtvu. U sudnici u dobojskom sudu bio je veliki broj stražara.

Porodica ubijenog je već bila unutra, kada je sa lisicama na rukama u belom majici i crnim pantalonama sa vezanom kosom ušetala osumnjičena Andrea Kajganić dojučerašnja snaja porodice. Majka ubijenog Saše nije mogla da kontroliše svoje emocije pa je onako sa suzama u očima ustala sa stolice i uputila niz uvreda na njen račun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading