ZARAZILA KOMŠIJU KOVIDOM PA OSUĐENA ZA UBISTVO: Mislila da ima bronhitis, a dobila ZATVORSKU KAZNU

Autor:

Svet

14.09.2024

00:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Virološki izveštaj je bio ključni dokaz u ovom slučaju

ZARAZILA KOMŠIJU KOVIDOM PA OSUĐENA ZA UBISTVO: Mislila da ima bronhitis, a dobila ZATVORSKU KAZNU

Foto: Tanjug/AP

Žena u Austriji proglašena je krivom za inficiranje svog komšije kovidom-19 2021. godine, što je njena druga osuda zbog pandemije za godinu dana, prenose lokalni mediji. Sudija je u četvrtak osudio 54-godišnjakinju na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca i novčanu kaznu od 800 evra za ubistvo iz nehata.

Druga osuda zbog pandemije

Republika

Foto: Shutterstock

Suđenje zbog kovida

 

Ovo nije prvi put da je ova žena u centru pažnje zbog kršenja mera i pravila u vezi sa pandemijom kovida-19. Prethodno je osuđena na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od tri meseca zbog namernog ugrožavanja ljudi zaraznim bolestima, ali je oslobođena optužbe za ubistvo iz nehata.

Presuda nije pravosnažna

Iako je sudija izrekao kaznu u četvrtak, presuda još uvek nije pravosnažna. Očekuje se da će se ovaj slučaj nastaviti sa daljim pravnim postupcima.

Ključni dokaz

Virološki izveštaj je bio ključni dokaz u ovom slučaju, pokazujući da se DNK virusa podudara kako sa pokojnikom, tako i sa optuženom ženom, što je veštak potvrdio kao skoro 100% dokaz da je infekcija preneta od strane optužene.

Poricanje optužbi

Optužena je negirala optužbe tvrdeći da tog dana nije izašla iz kreveta jer se osećala previše bolesno. Takođe je navela da je verovala da ima bronhitis, bolest od koje obično pati svake godine.

Ovaj slučaj baca svetlo na ozbiljnost situacije tokom pandemije kovid-19 i postavlja pitanje odgovornosti pojedinaca u sprečavanju širenja virusa.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading