HOROR NA JADRANU! Izvučeno telo muškarca iz mora kod Budve!

Autor:

Svet

14.09.2024

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakve i slične situacije se ponavljaju godinama unazad i nažalost, rezultiraju nepotrebnim gubicima ljudskih života

HOROR NA JADRANU! Izvučeno telo muškarca iz mora kod Budve!

Foto: RINA

Jedna osoba utopila se sinoć u mestu Drobni pijesak kod Budve. Na lice mesta poslate su nadležne ekipe, ali spasa nije bilo.

- Telo utopljenika je izvukao spasilački čamac zajedno sa posadom UPSUL-a i pripadnicima Sektora granične policije - potvrđeno je za RINU u UPSUL.

Bez obzira na sve zabrane i upozorenja građani i turisti ne mare, već ulaze u more. Sinoć se kod Bara utopio i ukrajinski državljanin.

Iz UPSUL-a su ponovo upozorili da je na snazi crveni meteo alarm i najava veoma jakih vetrova koji stvaraju velike talase i jake struje.

Pa i pored tog upozorenja, na plažama su uočeni kupači koji i pored istaknutih crvenih zastavica na plažama, ulaze u more i time rizikuju kako svoje živote tako i živote pripadnika službi koji ih spašavaju u veoma uzburkanom, kamenitom i nepristupačnom terenu.

Ovakve i slične situacije se ponavljaju godinama unazad i, nažalost, rezultiraju nepotrebnim gubicima ljudskih života, te UPSUL apeluje da kupači budu veoma oprezni narednih dana kako bi se izbjegle nepotrebne nesreće i utapanja, poručuju iz UPSUL.

Podsetili su da apel za pomoć i bilo koju rizičnu situaciju na moru, građani i turisti mogu prijaviti direktno na besplatan broj: 129 ili putem mobilne aplikacije: safesea.me.

Utapanje ukrajinskog državljanina kod Bara

Juče se ukrajinski državljanin O.J. (36) utopio oko 19 sati na Velikom Pijesku.​

- On je sa suprugom i detetom izvučen iz uzburkanog mora na Velikom Pijesku.
Utopljenikova porodica je spašena, zahvaljujući holandskom državljaninu koji je uskočio u talase da im pomogne, a potom upućena na medicinsko zbrinjavanje u Opštoj bolnici Bar - saopšteno je Radio Baru i Bar Infu iz policije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading