OGROMNA BRUKA! Policajac dobio otkaz ZBOG PEDOFILIJE, oglasilo se i MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Republike Srpske

Autor:

Svet

13.09.2024

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon hapšenja je suspendovan

OGROMNA BRUKA! Policajac dobio otkaz ZBOG PEDOFILIJE, oglasilo se i MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Republike Srpske

Foto: Shutterstock

Banjalučki policajac dobio je otkaz nakon pokretanja disciplinskog postupka zbog teške povrede radne dužnosti. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske potvrdilo je prekid radnog odnosa sa policajcem, ali nije pružilo detaljnije informacije o samom događaju koji je doveo do otkaza.

Iz MUP-a je saopšteno da je policajac dobio disciplinsku meru prekida radnog odnosa zbog zloupotrebe ili prekoračenja ovlašćenja, kao i ponašanja u i van službe koje narušava ugled Ministarstva, kako je navedeno u Pravilniku o disciplinskom postupku.

Republika

Foto: Shutterstock

Otpušten policajac zbog pedofilije

 

- Navedenom policijskom službeniku je izrečena disciplinska mera, prekid radnog odnosa, zbog teže povrede radne dužnosti, zloupotrebe ili prekoračenje ovlašćenja iz člana 21. stav 1. tačka 3. i ponašanja u službi i izvan službe koje narušava ugled Ministarstva iz člana 21. stav 1. tačka 6. Pravilnika o disciplinskom postupku - saopšteno je iz MUP-a.

On je uhapšen u julu prošle godine zbog pedofilije, a tokom hapšenja je priveden je još jedan muškarac iz Sarajeva zbog navođenja deteta na prostituciju. Nakon hapšenja, policajac je bio suspendovan do okončanja disciplinskog postupka.

Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti i postavio pitanje o integritetu i odgovornosti policijskih službenika. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je odlučno reagovalo, pokazujući da teške povrede radne dužnosti neće biti tolerisane u redovima policije.

Osuđeni policajci zbog pranja novca i droge

Podsetimo, Ejpril Medovs, bivša šefica policije u Teksasu, osuđena je na kaznu od 15 godina zatvora zbog pranja novca i učešća u proizvodnji i distribuciji droge. Teksas, poznat po strogoj primeni zakona, sada je skrenuo pažnju na ovaj slučaj koji je uzdrmao lokalnu zajednicu.

Medovsova je dobila dve godine zatvora za pranje novca, dok je za optužbe vezane za drogu osuđena na punih 15 godina. Sud je doneo odluku da se ove kazne objedine, čime je potvrđena ozbiljnost i težina njene uloge u nelegalnim aktivnostima.

Hapšenje i suđenje

Nakon skoro godinu dana iza rešetaka, Medovsova je suočena sa posledicama svojih postupaka. Kako je prenela teksaška televizijska stanica "kltv", njen partner u zločinu, bivši policajac Džonatan Hačison, takođe je osuđen na 20 godina zatvora zbog posedovanja, proizvodnje i distribucije droge.

Pronalazak veće količine droge

Šerif okruga Henderson Boti Hilhaus izjavio je da je policija pretresla domove uhapšenih i u njima pronašla veću količinu droge. Ovaj pronalazak dodatno potvrđuje ozbiljnost situacije i ulogu koju su osumnjičeni imali u ilegalnim aktivnostima.

Ovaj slučaj predstavlja samo jedan od brojnih primera borbe protiv kriminala i korupcije u pravosudnom sistemu, ističući važnost zakonitosti i odgovornosti, čak i među onima koji su zaduženi za sprovođenje zakona.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading