ZABRANJENO KUPANJE NA ČUVENOJ PLAŽI NA JADRANU! Pojavila se velika OPASNOST! Izdato upozorenje! (VIDEO)

Autor:

Svet

12.09.2024

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova informacija je saopštena danas iz Dubrovačko-neretvanske županije

ZABRANJENO KUPANJE NA ČUVENOJ PLAŽI NA JADRANU! Pojavila se velika OPASNOST! Izdato upozorenje! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Tourist Board of Župa dubrovačka

Na popularnoj hrvatskoj plaži Mlini u Župi dubrovačkoj, turistima je savetovano da se ne kupaju zbog zagađenja mora fekalijama.

Naime, Zavod za javno zdravlje Dubrovačko-neretvanske županije sproveo je deveto redovno ispitivanje kvaliteta mora i utvrdio da su rezultati analize za kupanje na ovoj plaži premašili granične vrednosti za mikrobiološki pokazatelj ešerihija koli.

Ova informacija je saopštena danas iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Tom prilikom je savetovano kupačima i turistima da se ne kupaju na plaži, zbog rizika koji postoje.

Rezultati analize mora

Prema saopštenju Zavoda za javno zdravlje, uzorci mora su uzeti 11. septembra, a rezultati su pokazali prisustvo bakterije ešerihije koli u količinama koje prelaze dozvoljene granične vrednosti.

Ova bakterija je označena kao mikrobiološki pokazatelj zagađenosti mora fekalijama, što može predstavljati ozbiljan rizik po zdravlje kupača.

Mere nadležnih inspekcija

Kako bi se rešio ovaj problem, uzimanje uzoraka mora će biti ponavljano sve dok se zagađenost ne smanji na bezbedan nivo.

Nadležne inspekcije za zaštitu okoline su već obaveštene o situaciji, a preduzeće se adekvatne mere kako bi se rešio problem zagađenja mora na plaži Mlini.

Situacija sa zagađenjem mora na plaži Mlini predstavlja ozbiljan problem za lokalnu turističku industriju, koja se oslanja na atraktivne plaže i čisto more kao glavnu turističku atrakciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading