TOTALNI POTOP, KATAKLIZMA! Omiljeno letovalište Srba IZOBLIČENO! Bujice nose stolice iz kafića, automobili PLUTAJU! (VIDEO)

Autor:

Svet

11.09.2024

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimci koji kruže na društvenim mrežama prikazuju velike količine vode kako se slivaju niz ulice

TOTALNI POTOP, KATAKLIZMA! Omiljeno letovalište Srba IZOBLIČENO! Bujice nose stolice iz kafića, automobili PLUTAJU! (VIDEO)

Foto: printscreen

Posle vrelih letnjih dana, Grčka se našla na udaru snažnog nevremena, sa posledicama koje su značajno uticale na turiste i lokalno stanovništvo.

Omiljena srpska letovališta na Halkidikiju, koja su inače poznata po prelepim plažama i toplom vremenu, suočila su se sa jakom kišom i vetrovima koji su poremetili odmor brojnim turistima.

Snimci koji kruže društvenim mrežama prikazuju velike količine vode kako se slivaju niz ulice, a neki kafići su pretrpeli štetu kada su bujice odnele stolice.

 

 

Atina je takođe pogođena stravičnim nevremenom

Nevreme nije zaobišlo ni glavni grad Grčke, Atinu. Prema izveštajima grčkih medija, jaka grmljavina, munje, grad i udari vetra zabeleženi su širom grada, ostavljajući za sobom različite nivoe štete uznemirivši lokalno stanovništvo.

Očekuje se stabilizovanje vremenskih prilika tokom popodneva

Iako su već najavljeni jaka grmljavina, munje, grad i udari vetra i dalje prisutni, grčki meteorolozi predviđaju da će se vremenski uslovi postepeno poboljšavati tokom popodneva.

Ova vest će sigurno biti od olakšanja za turiste i lokalno stanovništvo koji su pogođeni nevremenom.

Očekuje se da će vremenske prilike biti pod kontrolom u narednim danima, omogućavajući turistima da nastave uživanje u lepotama Grčke bez straha od daljih neprijatnosti.

Izjava ministra Vasilisa Kikilijasa

Prethodno je ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu Vasilis Kikilijas rekao da ne isključuje mogućnost lokalnih poplava zbog oluje kod grčke prestonice Atine.

Nevreme se kreće istočno od centralnog Mediterana i zahvatiće deo okruga od ponedeljka uveče do srede. 

Ovo nije letnja nestabilnost, već jesenji sistem. To u praksi znači da će loše vreme trajati duže, pa nisu isključene lokalne pojave poplava - rekao je on, na osnovu opširnog brifinga Komisije za procenu rizika.

Putnici autobusa zarobljeni u poplavama u Atini usred oluje 

Putnici u autobusu u severnom atinskom predgrađu Galaci ostali su u utorak zarobljeni na duži period zbog velikih poplava usled oluje. Obilna kiša pretvorila je ulice u reke, sprečavajući putnike da izađu iz autobusa.

Oluja je pogodila Atiku juče oko 17.30 časova. Vatrogasna služba je do 19.30 primila 47 poziva, uglavnom iz atinskih naselja Patisija, Kipseli, Psičiko i Galaci.

Od poziva, 34 je bilo za ispumpavanje vode, sedam za uklanjanje drveća, pet za spasavanje liftova i jedan za uklanjanje objekata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading