ZAPALIO DVE PORODIČNE KUĆE, PA NOŽEM UBO POLICAJCA: Napadač iz Tovarnika neutralisan nakon što je napravio HAOS

Autor:

Svet

06.09.2024

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izazvao veliku tragediju u centru grada.

ZAPALIO DVE PORODIČNE KUĆE, PA NOŽEM UBO POLICAJCA: Napadač iz Tovarnika neutralisan nakon što je napravio HAOS

Foto: Tanjug/DARIO GRZELJ

U Tovarniku je večeras izbio požar, a portal Budica.info prenosi da je jedan muškarac zapalio dve porodične kuće u centru grada i da je tokom policijske intervencije nožem ranio policajca.

Prema nezvaničnim informacijama istog portala, drugi policajac je reagovao vatrenim oružjem i neutralisao rastrojenog napadača. Još nije poznat stepen povreda ranjenog policajca i napadača.

Podsetimo, dok su jezici plamena gutali potkrovlje Parohijskog doma u Rumi, gde su stanovali sveštenici Hrama Silaska Svetog Duha na apostole, dogodilo se nešto što je nadahnulo verne i potvrdilo duboko ukorenjenu veru u moć Presvete Bogorodice. U trenutku kada su se zidovi crneli od posledica plamena, vatrogasci su, iz prostora koji je već postao ugljenisana ruševina, izvukli gotovo netaknutu ikonu Presvete Bogorodice.

Jedan od vatrogasaca, vođen osećajem svetosti i poštovanja prema ikoni, predao je ikonu svešteniku, koji je stajao sa strane dok je plamen još uvek buktio. Iako je vatra uništavala sve što je dotakla, ikona je ostala skoro netaknuta, kao simbol nade usred tragedije.

Za gašenje požara na teren je izašlo sedam vatrogasnih vozila, dok je saobraćaj u okolini hrama bio obustavljen. Vatrogasci su se borili sa vatrenom stihijom, a u isto vreme, porodice oca Dušana i oca Branislava morale su napustiti svoje domove sa samo onim što su uspeli da ponesu.

Uprava Hrama Silaska Svetog Duha na apostole oglasila se tim povodom, pozivajući vernike na pomoć i molitvu:

- Draga braćo i sestre, verujemo da ste čuli za današnju nevolju koja je zadesila porodice naših sveštenika, oca Dušana i oca Branislava i naš hram. Požar koji se dogodio u parohijskom domu našeg hrama primorao je porodice naših sveštenika da napuste dom samo sa imovinom koju su na sebi izneli.

Otac Dušan sa suprugom i dvoje dece, otac Branislav sa suprugom i troje dece potrebuju našu pomoć, a i mi ćemo ukazujući pomoć bližnjima pomoći i sebi. Pozdravljajući vas, molimo vas i za molitve za naše bližnje - poručili su iz Uprava Hrama Silaska Svetog Duha na apostole u Rumi.

Ovaj čudesni trenutak, u kojem je svetinja izvučena iz pepela, ostaće u sećanju mnogih vernika, kao simbol molitvi usmerenih ka zaštiti i milosti Presvete Bogorodice. Vredno je napomenuti da se ovih dana navršila godina od ovog čudnovatog događaja, a zahvaljujući molitvama i milosrđu vernih, materijalne posledice požara su, koliko-toliko, sanirane.

Čudo ove ikone, koja je sačuvana usred vatrene stihije, podseća nas da, čak i u najtežim trenucima, vera može pružiti utehu i snagu. Jer dok je vatra uništila dom, nije uspela da ugasi svetlost vere koja obasjava srca vernika, onih koji su u molitvi pronašli utočište od svih nevolja ovoga sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading