ALBANKA JOJ UBILA ĆERKU (19) I SINA (21): "Umesto da stavljam sveće na tortu, nosim ih na groblje" Potresna ispovest majke Dragane!

Autor:

Svet

06.09.2024

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest o pogibiji mladih brata i sestre šokirala je ceo kraj, zavila u crno pogotovo njihovu porodicu, prijatelje i poznanike, ali i one koji ih nisu poznavali.

ALBANKA JOJ UBILA ĆERKU (19) I SINA (21):  "Umesto da stavljam sveće na tortu, nosim ih na groblje" Potresna ispovest majke Dragane!

Foto: Printscreen/Facebook, Printscreen

Nakon što su u teškoj saobraćajnoj nesreći u aprilu poginuli brat i sestra Stjepan i Katarina Đerek iz Gradca u Hrvatskoj, a vozačica koja je nesreću skrivila puštena da se brani sa slobode, govorila je majka poginulih, Dragana Đerek.

- Koliko se isplačemo, koliko vredi moja suza za njih dvoje, naspram nekoga na sudu, to je kao rutinski. A nije rutinski, ja sam i majka, ja sam ih rodila, ja sam ih odgojila. Živeli smo zajedno iz dana u dan, iz meseca u godinu. Imali smo planove, imali smo snove, imali smo sve. Trebali su samo da dođu kući - rekla je majka poginulih za "Provjereno".

Podsetimo, vest o pogibiji mladih brata i sestre šokirala je ceo kraj, zavila u crno pogotovo njihovu porodicu, prijatelje i poznanike, ali i one koji ih nisu poznavali. Retko ko je ostao ravnodušan na tragičnu sudbinu dvoje mladih. Stjepan je imao 21. godinu, a Katarina 19.

Nesreću skrivila Albanka

- Ne veruješ da se to tebi dešava, eto iskreno. I da ti neko javlja tu vest - ispričao je u "Provjerenom" Viktor Đerek, brat Stjepana i Katarine.

Nesreću je skrivila 29-godišnja Albanka Klevisa Jmeri koja je nepropisno preticala i frontalno se zabila u automobil u kojem su bili Katarina i Stjepan.

Jmeri je završila u pritvoru, ali porodica Đerek ubrzo je šokirala vest da bi mogla da bude puštena na slobodu.

- Nakon tri meseca stiže odluka da se taj istražni zatvor može zameniti uz kauciju od 70.000 evra i uz nekakve strože mere postupanja - rekao je Viktor.

Zbog navedene odluke organizovani su protesti.

- Mi smo svesni toga da to ne bi bila njena konačna krivična presuda, ali smo i svesni drugih mogućnosti i od tog ilegalnog bega - objasnio je Viktor.

- Ona je tek na ponovljenoj parnici pokazala svoje suze. Plakala je i to je navedeno u zapisniku i ponovno je omogućeno da se brani sa slobode na šta smo se mi ponovno žalili. I onda se pitam, okej, ona je plakala, koliko vrede suze moje majke - dodao je.

 

 

Majka: Umesto da stavljam sveće na tortu, nosim ih na groblje

Sud je na kraju Jmeri zadržao u zatvoru, a za 10. septembar je zakazano prvo ročište. Jmeri se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće iz nehata i preti joj osam godina zatvora. Vozač kog je Jmeri preticala poginuo je u padu rampe trajekta u Malom Lošinju.

- On je u svom svedočanstvu naveo da su se iza njega nalazila dva automobila. Prvo Mercedes, pa onda BMW od Klevise. I Mercedes je započeo ranim preticanjem dok je BMW, bez da se uverio može li da pretiče, automatski pratio taj automobil ispred sebe - naveo je Viktor u emisiji "Provjereno".

- Stipe je tek neki dan 21 godinu navršio. 7. jula otišla sam na groblje, a umesto da 21 sveću stavljam na tortu, mi smo gore 21 upalili na groblju. Za koji mesec ću i Kati isto paliti 19 sveća - zaključila je Dragana.

 

 

- Do saobraćajne nesreće je došlo kada je vozačica privatnog vozila slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno da pretiče vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara sa privatnim vozilom makarskih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smera upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin - saopšteno je tada iz policije.

Podsetimo, Katarina je bila maturantkinja Medicinske škole u Dubrovniku, a Stjepan je radio u Hrvatskom autoklubu u Pločama.

 

(Republika/Jutarnji.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

06.09.2024 14:11

Saučešće porodici, ali u tako strašnoj nesreći potražiti nacionalistički bijes iz dubine zatrovane duše, nazvavši Albankom nesrećnu djevojku koja je bila učesnica nesreće, je mračnjaštvo! Kao da jeona, namjerno izazvala nesreću, a činjenica da su organi oslobodili krvice “Albanku” (a nisu bili Albanci), meni, Srbinu, govori da nije skrivila nesreću. Užas od načina razmišljanja! Tužno svakako, ali i mizerno!