DANAS DAN ŽALOSTI ZBOG TROSTRUKOG UBISTVA U SANSKOM MOSTU! Prvi dan škole posebna počast žrtvama!

Autor:

Svet

26.08.2024

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan sahrane poslednje žrtve ubistva, navode iz Vlade, proglašen je Danom žalosti.

DANAS DAN ŽALOSTI ZBOG TROSTRUKOG UBISTVA U SANSKOM MOSTU! Prvi dan škole posebna počast žrtvama!

Foto: STRINGER / AFP / Profimedia, Dnevni Avaz, Facebook

U Federaciji Bosne i Hercegovine je danas je Dan žalosti, povodom nedavnog trostrukog ubistva u Gimnaziji u Sanskom Mostu.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donela je ovu odluku radi izražavanja saučešća i saosećanja s porodicama žrtava.

Dan sahrane poslednje žrtve ubistva, navode iz Vlade, proglašen je Danom žalosti.

Federalna Vlada će dati preporuku da se na prvi dan školske godine u svim osnovnim i srednjim školama u Federaciji Bosne i Hercegovine oda počast žrtvama minutom ćutanja.
Prošle sedmice radnik gimnazije ubio je u zgradi škole direktora, profesorku engleskog jezika i sekretaricu. Motivi ovog zločina još nisu saopšteni, a policija radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

Ubica je pokušao samoubistvo i on je prebačen i operisan u Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka.

Ovim povodom lokalne vlasti Sanskog Mosta proglasili su trodnevnu žalost koja je na snazi bila u petak, subotu i nedelju.

Mehmed Vukalić, domar Gimnazije u Sanskom Mostu, usmrtio je tri osobe - direktora škole Nijaza Halilovića, profesorku engleskog jezika Gordanu Midžan i sekretarku škole Nisvetu Kljunić, preneo je "Avaz". On još uvek nije ispitan u policiji o zločinu.

On jeste u dobrom stanju, ali sve dok je pod hospitalizacijom on se neće ispitivati. Reč o trostrukom ubistvu, tu mora biti advokat, moraju biti zagarantovana ljudska prava - rekao je Adnan Beganović, portparol MUP Unsko-sankog kantona i nastavio:

- Vukalić je pod nadzorom policije i kada se budu uslovi stekli da po službenoj dužnosti tužilac odredi advokata i da se on može ispitati kao osumnjičena osoba, on će biti ispitan. - dodao je.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading