UBIJAO PO ŠKOLI, A DECA ISKAKALA KROZ PROZOR! Novi detalji krvavog pira domara u školi u Sanskom Mostu

Autor:

Svet

21.08.2024

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domar Mehmed Vukalić, ušetao se u školu u Sanskom Mostu i automatskom puškom jutros oko 10 sati ubio tri osobe

UBIJAO PO ŠKOLI, A DECA ISKAKALA KROZ PROZOR! Novi detalji krvavog pira domara u školi u Sanskom Mostu

Foto: Tanjug/AP Photo/Edvin Zulic, Facebook

Direktor Nijaz Halilović je bio ranjen, dok su profesorka engleskog Gordana Nidžan i sekretarica Nisveta Kljunić odmah poginuli u masakru koji se dogodio jutros oko 10 sati u srednjoj školi u Sanskom Mostu. Školski domar Mehmed Vukalić, koji je počinio zločin, ušao je u školu sa automatskom puškom i ubio tri osobe.

Prema rečima jednog od domara:

"Nikad nismo imali incident. Šef je pokretao postupke protiv njega zbog zanemarivanja radnih obveza, tačnije zbog nedolaska na posao, a kad dođe, ode negde. Praktično ni s kim nije pričao. Možda je bio dobar s par njih."

Škola je potpuno ograđena policijskom trakom, dok ispred škole dežuraju desetine policajaca i inspektora. Policijski automobili i kombiji neprekidno dolaze i odlaze. Građani su u šoku i ne mogu da veruju šta se dogodilo. Selim, koji je radio u lokalu nasuprot škole, rekao je:

"Radili smo, bili smo na terasi. Bilo je sve normalno, sedili su i neki profesori. Čuli smo nešto kao lupanje i mislili smo da su neki radovi u školi. Kasnije je prošla policija i hitna, mislili smo da je nešto u školi u vezi popravnog ispita, ali nismo ni pomislili da se tako nešto moglo dogoditi. Dva policajca u civilu su nam rekli da pokupimo goste, zaključamo lokal i povučemo se. U velikom smo šoku. Išao sam tu u školu. Znam ih sve. Kako ga pamtim kao učenika, bio je totalno smirena i staložena osoba."

Tokom napada, učenici koji su polagali popravni ispit pobegli su kroz prozor kada su čuli pucnjeve. Napadač je pokušao da oduzme sebi život i doveden je u bolnicu sa prostrelnom ranom grudnog koša, gde je primljen pri svesti.

Foto: Tanjug/AP Photo/Edvin Zulic

Škola u kojoj je domar ubio tri osobe

"Bio je to zaista stravičan prizor, pucao je u direktora i ranio ga. Pritrčao sam da mu pomognem, ali me je ubica odgurnuo i ispalio još nekoliko metaka u njega," rekao je šokirani svedok masakra za "Nezavisne novine."

Policija Unsko-sanske županije potvrdila je da je ubica bio zaposlen u školi, kao i žrtve. Lokalni mediji navode da je Vukalić ranije imao problema sa upravom škole i bio je suspendovan. Navodno je i ranije upućivao verbalne pretnje. Poznati su kao miran i povučen, učestvovao je u ratu, a oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je bio psihički labilan. U nekoliko navrata žalio se novinarima na mobing na radnom mestu.

Očevici su izjavili da je ubica ciljano tražio direktora, profesorku i sekretaricu. Motivi zločina pretpostavljaju se na osnovu ranijih sukoba u školskom kolektivu. Troje ubijenih su navodno bili članovi saveta koji su mu ranije izrekli meru suspenzije zbog povrede radnih dužnosti. Učenici su se dirljivim porukama opraštali od profesorke engleskog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading