"OVA IMENA UPOZORAVAJU" Stanovnici Gradačca NA NOGAMA! Evo šta se događa u centru grada na godišnjicu stravičnog MASAKRA (VIDEO)

Autor:

Svet

11.08.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se obeležava godinu dana od stravičnog zločina kada je ubijena Nizama Hećimović i dvojica turskih državljana

"OVA IMENA UPOZORAVAJU" Stanovnici Gradačca NA NOGAMA! Evo šta se događa u centru grada na godišnjicu stravičnog MASAKRA (VIDEO)

Foto: Društvene mreže

Nerma Šarić i Munever Mešić ispred neformalne grupe građana i Udruženjem mladih "Futura" organizovali su u Gradačcu mirnu šetnju protiv svih oblika nasilja.

Ova šetnja kreće sa trga u Gradačcu i to simbolično na godišnjicu svirepog zločina koji je pogodio ovaj grad kada je Nermin Sulejmanović usmrtio svoju suprugu Nizamu Hećimović i sve to prenosio na društvenim mrežama, a onda i Džengiza i Denisa Ondera.

Tom prilikom je Sulejmanović ranio tri osobe.

Nerma Šarić je za portal "Avaz" kazala da su pokušali da se izbore za neke promene u svojoj lokalnoj zajednici, a poučeni stravičnim femicidom i ubistvima.

- Danas smo zajedno s Udruženjem "Futura" postavili instalaciju imena žrtava koje su nasilno izgubile život u protekloj godini. Podatke smo prikupili na osnovu informacija koje smo dobili iz medija. Ova imena upozoravaju i na kobne statističke podatke koji su zabeležili za 2022. i prvu polovinu 2023. godine. Ovim putem apelujem sve nivoe vlasti da upotrebe sva svoja ovlašćenja i resurse kako bi se pod hitno uspostavili efikasni načini prevencije nasilja - naglasila je Šarić.

Munever Šarić je istakao da pored svih izazova s kojim se svakodnevno susreću u BiH, žele da kažu da nasilje nad ženama i decom prolazi neopaženo.

- Zato je potrebno iz institucionalnih okvira reći i raditi da sve žrtve nasilja budu zaštićene i kako ne bi došlo u budućnosti do novih takvih slučajeva, kako bi se minimalizovala takva pojava u našem društvu - naglasio je Mešić za "Avaz".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading