"KAO DA JE JOŠ SA MNOM": Bolna ispovest tetke Nizame Hećimović, na godišnjicu ubistva progovorila o VELIKOJ SRAMOTI

Autor:

Svet

11.08.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni protesti ni upozorenja stručnjaka i psihologa poslije ubistva Nizame, nažalost, nisu sprečili talas slučajeva femicida koji je usledio

"KAO DA JE JOŠ SA MNOM": Bolna ispovest tetke Nizame Hećimović, na godišnjicu ubistva progovorila o VELIKOJ SRAMOTI

Foto: Printscreen/Facebook/ youtube.com/AVAZ TV

Prošla je godina od stravičnog ubistva Nizame Hećimović u Gradačcu, koje je potreslo BiH i region i koje je, nažalost, pokrenulo lavinu ubistava žena. Posle Nizame, još 13 žena je ubijeno.

Monstrum Nermin Sulejmanović je tog 11. avgusta 2023. godine ubio suprugu Nizamu Hećimović, te oca i sina Đengiza i Denisa Ondera, a ranio je još tri osobe. Nakon toga je izvršio samoubistvo na farmi u Gradačcu.

Zijada Vuković-Pamuković, tetka rahmetli Nizame Hećimović, koja je do poslednjeg trenutka bila s njom, za „Dnevni avaz“ istakla je da će se u nedelju u Gradačcu mirnom šetnjom prisetiti Nizame, ali i drugih žrtava porodičnog nasilja.

- Ovo su dani koji mi teško padaju i koje doživljavam kao da je Nizama još sa mnom. Nikakvog napretka nema, jedino što smo uspeli, na inicijativu neformalne grupe, jeste to da po mesnim zajednicama edukujemo žene. Mirna šetnja nije samo za Nizamu, nego i za svih 13 žena koje su ubijene posle nje - kazala je za „Avaz“ Zijada Vuković-Pamuković.

Ni protesti ni upozorenja stručnjaka i psihologa poslije ubistva Nizame, nažalost, nisu sprečili talas slučajeva femicida koji je usledio.

Brutalno ubistvo Nizame

Nermin Sulejmanović snimao je uživo prenos na Instagramu dok je brutalno tukao, a zatim i ubio nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović. Ovaj strašni događaj izazvao je veliku uznemirenost u javnosti i postavio pitanja o sistemu zaštite žrtava nasilja u porodici.

Nakon ubistva ćerku koju je Nizama držala u naručju ostavio je da leži u majčinoj krvi, a zatim krenuo u svoj krvavi pohod. Ubio je i 23-godišnjeg Denisa i 55-godišnjeg Đengiza Ondera, a ranio je Nizaminog brata Nedima Paumovića, policajca Huseina Kotorića i Denisovu majku.

Republika

Foto: Društvene mreže

 

Nizama Hećimović je nekoliko puta prijavljivala nasilje koje je trpela od Nermina Sulejmanovića. Poslednji put je to učinila samo tri dana pre stravičnog masakra. Njena hrabrost i odlučnost da se suprotstavi nasilniku su svedočile o njenom očajničkom naporu da zaštiti sebe i svoje dete. Nažalost, ti napori nisu uspeli da zaustave tragičan kraj.

Nakon ovog strašnog događaja javnost je bila potresena ne samo samim činom, već i sumnjama i kontroverzama koje su se pojavile. Suspendovanje policijske službenice Dženane S. zbog kontakta s ubicom, kao i spekulacije o emotivnoj vezi između njih, dodatno su zakomplikovale ovu već tešku situaciju. Smene načelnika Policijske uprave Gradačac, kao i propusti suda u izricanju zaštitnih mera, dodatno su produbili sumnje i neizvesnosti oko celog slučaja.

Porodica Nizame Hećimović je suočena s teškim emotivnim izazovima nakon ovog nemilog događaja. Njihova briga o devojčici, koja je proslavila prvi rođendan bez svoje majke, predstavlja primer snage i ljubavi usred duboke tuge. Nizamina sestra je preuzela privremeno starateljstvo nad devojčicom, dok je porodica odlučna da joj pruži maksimalnu ljubav i negu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading