SPECIJALCI UPALI U ZGRADU OPŠTINE! U toku je velika policijska akcija na 12 lokacija! Šta se dešava? (VIDEO)

Autor:

Svet

05.08.2024

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akcija se vrši pod nadzorom Tužilaštva, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova

SPECIJALCI UPALI U ZGRADU OPŠTINE! U toku je velika policijska akcija na 12 lokacija! Šta se dešava? (VIDEO)

Foto: YouTube/Printscreen/Avaz TV

Na području Kantona Sarajevo se od jutarnjih sati sprovodi se akcija "Incitat", u sklopu koje se vrše pretresi na 12 lokacija. 

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) vrše pretrese i u zgradi Opštine Trnovo. Podsećamo, načelnik Opštine Trnovo Ibro Berilo jedan je od osumnjičenih. 

Među osumnjičenima su još Nermin Demirović, bivši direktor "Sarajevo-šuma", Adis Mulaosmanović, vlasnik kompanije "LOK-PIL Trnovo", Nađa Milišić, pomoćnica rukovodioca za geodetske imovinsko-pravne poslove Opštine Trnovo i još jedna osoba.

Među osumnjičenima je i Edina Džigal.

Kako je ranije navedeno iz SIPA-e i Kantonalnog tužilaštva, pretresi se vrše zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična dela "Udruživanje radi činjenja krivičnih dela", "Zloupotreba položaja ili ovlašćenja" i "Pranje novca", piše Avaz.ba.

Na području Kantona Sarajevo u toku su pretresi na više lokacija koje obavljaju pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH u okviru predmeta sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca, saopšteno je iz kantonalnog Tužilaštva.

Akcija se vrši pod nadzorom kantonalnog Tužilaštva, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH i kantonalnom Kancelarijom za borbu protiv korupcije.

Federalni mediji javljaju da je osumnjičen načelnik Trnova Ibro Berilo, a da osim njega postoji još nekoliko meta akcije.  

Oni se terete da su prodavali odnosno kupovali državnu imovinu koja je pod privremenom zabranom raspolaganja, prenosi Srna.

Na računu Berilove supruge pronađeno više stotina hiljada KM, šta je sakrio Ibro?!

"Avaz" saznaje da je SIPA na računima osumnjičenih, među kojima su Edina Džigal, ali  i Adis Mulaosmanović i Berilova supruga pronašla više stotine hiljada maraka koje nisu prijavljene Kancelariji za borbu protiv korupcije.

Osim toga, sumnja se da Berilo nije prijavio svu imovinu. Čeka ga sudbina Ibre Hadžibajrića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading