UZBUNA NA JADRANU! Drama na kruzeru, reflektori upereni u more, usledio je HOROR, spušteni su i čamci! Šta se dešava?

Autor:

Svet

09.08.2024

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama pojavili su se i komentari koliko putnika sa ovog kruzera

UZBUNA NA JADRANU! Drama na kruzeru, reflektori upereni u more, usledio je HOROR, spušteni su i čamci! Šta se dešava?

Foto: Tanjug/AP

Kruzer se usidrio

U hrvatskom delu Jadrana, kod ostrva Jabuka, traje potraga za putnikom koji je s kruzera pao u more, potvrdila je policija za portal Index.

Portal saznaje da je reč o muškarcu, stranom državljaninu. Policija je dojavu o incidentu dobila rano jutros, u 4.30 sati.

Kruzer "Rojal Karibijen eksplorer...", trebao je danas da uplovi u Luku Zadar.

- Trenutno sam na brodu, svi možemo samo nagađati šta se dogodilo, ali juče i noćas je na brodu bilo jako, jako vetrovito. Probudio sam se u 4 ujutro kad su moji roditelji došli da provere da nisam ja čovek u moru - napisao je jedan putnik s broda.

U potrazi učestvuje i policija, a koordinator je Centar za traganje i spašavanje na moru. Policija će istražiti i šta se dogodilo, rekli za Index iz policije.

Na društvenim mrežama pojavili su se i komentari koliko putnika sa ovog kruzera.

- Sad je 5 sati ujutro. Čuli smo nekakvu uzbunu. Okrenuli su nas, u more je pušteno više čamaca, i svi imaju reflektore uperene prema moru. Bojim se da je neko završio u moru. Nalazimo se na pola puta između Dubrovnika i Zadra - napisao je neko od putnika, preneo je Tanjug.

Podsetimo, nedavno je na plaži Agios Stefanos na grčkom ostrvu Mikonos povređeno dvoje kupača nakon što je kruzer izazvao velike talase.

Obalna straža navodi da je ogroman talas prouzrokovao povrede kupačima i da je prevrnuo ležaljke i razbacao lične stvari ljudi na plaži.

Grčke vlasti su uhapsile kapetana kruzera "FAST FERRIES ANDROS" nakon što je brod pristao u luci Rafina zbog kršenja propisa koji se odnose na nesmotreno delovanje u blizini fiksnog ili pokretnog transporta i nanošenje povreda iz nehata.

Prema Greek City Times, osoba koja je snimila incident tvrdi da su jednoj ženi slomljena dva rebra i da je završila u bolnici.

Podsetimo, brodolomnik srpske nacionalnosti spasen je u početkom jula u Egejskom moru uprkos ekstremnim vremenskim uslovima!

Putnici broda Super Express bili su prema navodima Prototheme iznenađeni kad su videli crveni čamac za spašavanje na uzburkanom moru na području između Tinosa i Mikonosa.

Muškarac, srpske nacionalnosti, koji ima oko 40 godina, vozio se sam u desetometarskom gliseru koji je prethodno potonuo.

Međutim, uspeo je da pošalje SOS lučkoj kapetaniji Mikonos, koja je potom upozorila brod Super Expressa koji je napravio rutu od Mikonosa do Tinosa i Rafine.

Kapetan broda je napravio je odgovarajuće manevre, koji nisu bili laki jer je u tesnacu između ostrva duvao vetar brzine i do 50 kilometara na sat, ali je posada uspela da spasi muškarca. Srbin je prema navodima Prototheme dobrog zdravlja i prebačen je u luku Rafina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading