OKONČANA DRAMA NA JADRANU: Trajket "Oliver" upalio motore i napokon krenuo

Autor:

Svet

25.07.2024

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trajket je bio na putu prema Veloj Luci, a kako je potvrđeno iz Jadrolinije u pitanju je bio tehnički kvar

OKONČANA DRAMA NA JADRANU: Trajket "Oliver" upalio motore i napokon krenuo

Foto: Shutterstock

Trajekt "Oliver" nakon nekoliko sati plutanja napokon je krenuo prema Veloj Luci, piše Slobodna Dalmacija. Naime, u 18.30 upalio je motore i ponovno zaplovio.

Podsetimo, trajket je bio na putu prema Veloj Luci, a kako je potvrđeno iz Jadrolinije u pitanju je bio tehnički kvar. Čekao se dolazak remorkera Altair koji je krenuo iz Trogira.

Na trajektu Oliver je oko 340 putnika i kapetan je situaciju iskomunicirao i "nije bilo panike". Prvi put motori su otkazali kod Hvara, a potom pred Vela Lukom. Klime ili nisu radile ili su jedva radile, a putnike su počastili pićem kako bi ih smirili.

Brod se nalazi blizu Vele Luke te će se na obali nastaviti rješavanje tehničkog problema. Putnicima se ispričavamo na neugodnostima i zahvaljujemo na razumijevanju - javljeno je ranije iz Jadrolinije.

Inače, Jadrolinija je ove godine kupila trajekt star 27 godina za 12 miliona evra bez PDV-a i potrošila dodatnih 2,7 miliona evra na remont.

Brod je plovio u Grčkoj i zvao se Hermes, a Jadrolinija ga je nazvala Oliver, te plovi na liniji Split – Vela Luka – Ubli.

Zaplovio je 20. maja ove godine nakon remonta u brodogradilištu Viktor Lenac. Nije prošao pregled te je vraćen na "doradu" jer nije zadovoljio na polju sigurnosti plovidbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading