FUJČINA! PA SE VI KUPAJTE TAMO! Užasan snimak sa plavog Jadrana! Ogroman KRUZER ispušta FEKALIJE u more! (FOTO)

Autor:

Svet

21.07.2024

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogorčeni očevidac je zabeležio trenutak kada je brod ispustio svoje otpadne vode u more

FUJČINA! PA SE VI KUPAJTE TAMO! Užasan snimak sa plavog Jadrana! Ogroman KRUZER ispušta FEKALIJE u more! (FOTO)

Foto: Youtube/Printscreen/OM PROD

Tokom letnje sezone, hrvatsko primorje postaje omiljena destinacija za kruzere koji pristaju u luke širom zemlje.

Međutim, nedavni događaj u luci Zadar izazvao je veliku zabrinutost i ogorčenje kod meštana. Naime, jedan kruzer se usidrio u luku kako bi, prema tvrdnjama očevidaca, ispustio fekalije direktno u more.


Ogorčeni očevidac je zabeležio trenutak kada je brod navodno ispustio svoje otpadne vode u more i podelio snimak sa javnošću, što je izazvalo veliku pažnju i reakciju nadležnih institucija.

Reakcija Lučke uprave Zadar

Upravnik Lučke uprave Zadar, Željko Knežević, izjavio je da je video snimak uznemirujući te da će detaljno istražiti situaciju pre nego što izađu u javnost sa zvaničnim saopštenjem.

On je takođe istakao da je praksa ispuštanja otpadnih voda s kruzera u more kažnjiva te da će se preduzeti odgovarajuće mere ukoliko se utvrdi da je do toga zaista došlo.

Postupanje u slučaju ispuštanja otpadnih voda

Knežević je dodao da ispuštanje otpadnih voda u more donosi ogromne kazne kako kapetanima takvih brodova, tako i kompanijama.

Istakao je da je takvo postupanje neodgovorno i kažnjivo te da će Lučka uprava preduzeti sve neophodne korake kako bi se situacija razjasnila i sankcionisala ako je potrebno.

Kao deo rešenja ovog problema, Knežević je istakao da luka Gaženica poseduje fiksni uređaj za prikupljanje otpadnih voda sa kruzera, dok se za ostale slučajeve angažuje koncesionar koji prikuplja otpad i dalje ga zbrinjava u skladu sa zakonom.

Ovaj događaj je pokrenuo pitanje održivosti i odgovornosti u turističkoj industriji, naglašavajući potrebu za efikasnim rešenjima koja će sprečiti slične incidente u budućnosti.

S obzirom na značaj turizma za hrvatsku ekonomiju, očekuje se da će nadležne institucije preduzeti adekvatne mere kako bi se očuvala prirodna lepota hrvatskog primorja i zaštitila životna sredina od potencijalnih zagađenja, piše Danas.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading