HOROR ZA STRANCE U HRVATSKOJ: Dva brutalna napada na Pagu, čovek POLOMLJEN od batina, a onda i influenserka! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

12.07.2024

23:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U dva odvojena incidenta učestovovali pripadnici obezbeđenja

HOROR ZA STRANCE U HRVATSKOJ: Dva brutalna napada na Pagu, čovek POLOMLJEN od batina, a onda i influenserka! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Tanjug

Hrvatska policija na terenu

Policija na Pagu osumnjičila je 25-godišnjeg hrvatskog državljanina za nanošenje teške telesne povrede, javlja Index.hr.

Iz PU zadarske kažu da se on sumnjiči da je juče oko 2.25 na Pagu, u blizini plaže Katarelac, fizički napao i povredio 25-godišnjeg stranog državljanina koji se prethodno neprimereno ponašao ispred ugostiteljskog objekta iz kog se udaljio.

Index je razgovarao s posetiocem festivala Dropzone na Zrću koji je svedočio o napadu. Ispričao je da je video osmoricu pripadnika obezbeđenja koji su brutalno mlatili čoveka ispred noćnog kluba Noa.

Nikako to nisu radili da smire situaciju, već suprotno, hteli su da ga povrede, rekao je svedok.

Sledeće je video da su ta osmorica odvela napadnutog čoveka na kraj plaže Katarelac. Kaže da ne zna šta se dalje dešavalo.

Rekao je i da je obezbeđenje sa Zrća, a ne sa festivala Dropzone na kom je on bio. Na snimku koju je Index dobio vidi se kako više muškaraca brutalno tuče jednog.

Na majicama koje obezbeđenje nosi vidi se ime firme za obezbeđenje, a glasi - Imperator Security. Index je pokušao da dobije nekoga iz te firme i na dva različita broja javio se muški glas i rekao da su pogrešili broj.

 

Zadarska policija je u saopštenju navela da je povređenom strancu pružena lekarska pomoć u zadarskoj bolnici, gde mu je utvrđena teška telesna povreda.

Po okončanju istrage protiv osumnjičenog 25-godišnjaka je državnom tužiocu podneta krivična prijava zbog teške telesne povrede, objavila je policija.

Širi se i snimak na kom obezbeđenje tuče influenserku na Zrću

Index je danas objavio i da je holandsku influenserku Alenu van Vijk i njen tim napao radnik firme za obezeđenje tokom festivala Dropzone, koji se ovog leta održava na ostrvu Pagu, odnosno na Zrću, kako je objavio portal EDM Identity.

Snimak napada proširio se društvenim mrežama, a objavljena je i na Redditu.

Na snimku se vidi kako obezbeđenje udara muškarca pre nego što Van Vijk stane između njih, pri čemu joj obezbeđenje preti.

U nastavku obezbeđenje udara tog istog muškarca koji sedi na vozačevom sedištu. Napadnuti na to viče: "Pustite me da izađem, platiću."

Obezbeđenje ga potom još nekoliko puta udara, a onda u trećem delu snimka pokušava silom da uzme ključeve automobila od influenserke, udarajući je.

Obezbeđenje je osobu koja je to sve snimala pokušao u tome da spreči, pa je i tu osobu udario.

"Tražio je 200 evra"

Kako se nezvanično saznaje, do svađe sa obezbeđenjem je navodno došlo zbog parkiranja.

Navodno su holandska influenserka i njen tim pokušavali da izađu s parkinga nakon što su s istog parkinga izašli i organizatori.

Oni su na festivalu bili u ulozi medijskog tima samog organizatora i tvrde da su imali dogovor da mogu da koriste taj parking i napuste ga kao i organizatori.

 

Na snimku se vidi da influenserka i njen kolega pokušavaju da smire situaciju govoreći više puta da će platiti, na što se radnik obezbeđenja oglušavao i nastavljao da ih tuče.

U objavi njenog tima na Redditu se tvrdi da je radnik obezbeđenja od njih tražio 200 evra, te da su kasnije došli i drugi iz obezbeđenja i stajali kod automobila, te zahtevali da im plate.

Otišli su tek kada su saznali da su Holanđanka i njen tim pozvali policiju.

Organizator: Radnik obezbeđenja nema veze s nama

Organizatori Dropzone festivala navodno su komentarisali incident na Redditu i ogradili se od njega. Taj komentar trenutno nije vidljiv na Redditu, ali je bio u trenutku objave članka na portalu EDM Identity, pa ga je Index takvog i preneo.

- Sarađujemo s policijom od trenutka kad smo saznali za ovaj strašan incident koji se dogodio nekim članovima naše medijske ekipe - stoji u izjavi Dropzonea.

- Snažno osuđujemo bilo kakvu vrstu nasilja, ali ovaj radnik obezbeđenja nema nikakve veze s Dropzoneom i nemamo kontrolu nad svim parkiralištima u Novalji i na plaži Zrće. Ovo je izolovani incident i učinićemo sve što možemo kako bismo sarađivali s odgovornim ljudima u gradu i na plaži, da bismo osigurali da se ovakve stvari nikada više ne dogode i ne unište sav trud koji ulažemo u stvaranje ovog neverovatnog festivala, sigurnog za svaku osobu - odgovorili su iz Dropzonea, prenosi Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading