KAMERA SNIMILA STRAVIČNO PONAŠANJE STANARA! Celo naselje živi u STRAHU od nasilnog komšije! Evo šta radi (VIDEO)

Autor:

Svet

27.07.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komšije su navele i kako je u protekle tri godine napravio niz incidenata

KAMERA SNIMILA STRAVIČNO PONAŠANJE STANARA! Celo naselje živi u STRAHU od nasilnog komšije! Evo šta radi (VIDEO)

Foto: Youtube/CRNA Hronika

Stanari ulice Nerkeza Smailagića 13 u sarajevskom naselju Alipašino Polje uputili su apel već duže od tri godine pokušavaju da reše problem s nasilnim komšijom koji živi na poslednjem spratu ove zgrade.

U noći sa petka na subotu 27. jula 2024. godine hepo kockom koju je izbacio iz svog stana zapalio je kuhinjski prozor na jednom od stanova koji se nalaze ispod njega. Pukom srećom prozor je bio zatvoren jer je, u protivnom, pretila opasnost da zapali ceo stan.

- Nažalost, usled izostanka reakcije prilikom ranijih incidenata od strane policije i tužilaštva, komšije su u strahu kada dođe do momenta da imenom i prezimenom stanu iza prijave. Pa ipak, policija je pri svakom većem incidentu upoznata i postoji osnov i dovoljno informacija da postupaju. Međutim, većina dela se tretira isključivo kao prekršaj te se sve okonča izdavanjem prekršajnog naloga kojeg pomenuti Jasmin I. po pravilu i ne plaća - ističu komšije u saopštenju koje je upućeno medijima, piše Klix.ba.

Takođe, komšije su navele i kako je Jasmin I. u protekle tri godine napravio niz incidenata.

- U najmanje tri navrata Jasmin I. je zapalio krov zgrade. Prilikom požara koji je izazvan 1. 9. 2023. u 23.30 na teren je izašlo pet vatrogasnih kola koje su požar uspešno ugasile. Takođe, tom prilikom veći deo ulaza bio je evakuisan. U najmanje pet navrata je zapalio kabinu lifta pri čemu je postojala realna pretnja da se požar proširi na ceo ulaz. Blokiranjem i zaključavanjem vrata isti redovno blokira požarni put koji ima važnu funkciju u slučaju požara ne samo za stanare sa broja 13 već i za sve stanare lamele (Nerkeza Smailagića ulazi 13-18). Takvim činjenjem u opasnost dovodi više od hiljadu osoba koja žive u ovoj lameli - objašnjavaju.

Ističu kako je na krovu zgrade uspostavio vrt te je izneo razne predmete koje je znao bacati na prolaznike. Jednom prilikom komšiju iz susednog ulaza gađao je saksijama napunjenim zemljom što je, s obzirom na visinu zgrade koja ima 18 spratova, moglo biti fatalno za bilo kojeg prolaznika.

- U više navrata, uglavnom u vidno alkoholiziranom stanju, nasrtao je na komšije ili prolaznike što su zabeležile kamere kojim je pokriven ulaz u zgradu. Više puta je kontejner za smeće prevrtao ili ga postavljao na vrh stepeništa što u opasnost dovodi ostale stanare, posebno decu i starije. Tokom više incidenata, a posebno tokom incidenta kada je potpuno demolirao centralni stub interfona na ulazu u zgradu, vidljivo je da je isti naoružan hladnim oružjem (nož, šarfciger i slično). Nebrojeno puta je vređao komšije na nacionalnoj ili verskoj osnovi na način koji ima sva bitna obeležja krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje - ističu.

Komšije u saopštenju za medije navode i kako je svaki incident prijavljen Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

- Međutim, napominjemo da je svaki, baš svaki, incident, a bilo ih je barem 30 te ih je nemoguće sve pobrojati, uredno prijavljen MUP-u KS. Ukupna šteta na imovini meri se desetinama hiljada maraka, liftovi u zgradi od 18 spratova češće ne rade nego što rade a najmanje deset osoba u ulazu je nepokretno i nisu u mogućnosti izaći iz stana u trenucima kada lift ne radi. Sve to prate i druga neprimeren ponašanja kao što su vršenju nužde u liftovima ili ispred ulaza, pokazivanju polnih organa, zlostavljanje životinja i slično. Posebno nas boli činjenica da je isti, barem do januara 2024. godine, bio zaposlenik javne institucije Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja. Tako je uredno primao budžetsku platu iz budžeta koji pune stanari koje nakon posla zlostavlja - objašnjavaju.

Stanari će u narednom periodu održati zbor na kojem će donijeti odluku o daljim koracima ukoliko se problem ne reši.

- Jedna od mera u narednom periodu su i protesti i blokada glavne saobraćajnice. Ako mi u 2024. ne možemo biti mirni u svojim stanovima, smatramo poštenim da barem na dva sata dnevno stane i saobraćaj u Sarajevu - zaključuju.

Video zastrašujućeg ponašanja možete pogledati OVDE.

(Republika/Klix.ba)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading