PUCA TURISTIČKA SEZONA U CRNOJ GORI! Visoke cene, radovi i nedostatak letova, sve manje turista dolazi OVDE

Autor:

Svet

29.07.2024

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apeluje se na lokalne uprave da uključe privredu i turističke radnike u donošenje odluka

PUCA TURISTIČKA SEZONA U CRNOJ GORI! Visoke cene, radovi i nedostatak letova, sve manje turista dolazi OVDE

Foto: Privatna arhiva

Hotelijeri smatraju da su visoke cene, infrastrukturni radovi i nedostatak letova doprineli lošijoj turističkoj sezoni u Crnoj Gori u odnosu na prethodnu godinu. Nikola Pejović iz Udruženja hotela Crne Gore istakao je da sezona nije ispunila očekivanja i ocenio je kao lošiju za oko 20 odsto u poređenju sa prošlom godinom.

Problem u strategiji turizma: Pejović je za Pobjedu izjavio da je sezona podbacila zbog nepripremljenosti i nedostatka prisustva državnih zvaničnika u turističkoj strategiji.

Podaci sa primorja: Turističke organizacije opština Budva, Ulcinj i Herceg Novi izveštavaju da broj turista varira od grada do grada. Trenutno, na Budvanskoj rivijeri boravi oko 40.000 turista, od kojih je 22.000 u privatnom smeštaju, 17.000 u hotelima, a ostali su u hostelima i kampovima. U hotelskom smeštaju je 6 odsto više turista nego prošle godine, dok je u privatnom smeštaju broj turista smanjen za 8 odsto, ukupno ostajući na približno istom nivou kao prošle godine.

Očekivanja za završni deo sezone: Hotelijeri se nadaju da će završni deo sezone pokazati bolji rezultat. Pejović je izrazio zabrinutost zbog kašnjenja priprema za sezonu i nedostatka angažovanja ministra turizma Vladimira Martinovića.

Apeluje se na lokalne uprave da uključe privredu i turističke radnike u donošenje odluka kako bi se efikasnije rešavali problemi tokom sezone. U Budvi hotelijeri očekuju poboljšanje sezone za 5 do 10 odsto, uprkos povećanju cena hotelskog smeštaja do 15 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading