"MEĐU UBIJENIMA SAM VIDEO SVOJU BAKU": Najpotresnija ispovest iz Daruvara! Medicinski tehničar zatekao STRAVIČAN PRIZOR u staračkom domu

Autor:

Svet

24.07.2024

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj vozač saniteta bio je na terenu u Pakracu kad je saznao za pokolj u Daruvaru

"MEĐU UBIJENIMA SAM VIDEO SVOJU BAKU": Najpotresnija ispovest iz Daruvara! Medicinski tehničar zatekao STRAVIČAN PRIZOR u staračkom domu

Foto: MojPortal.hr, Društvene mreže

Neverovatnim pričama u vezi sa tragedijom u domu za starije i nemoćne u Daruvaru, ispovesti od kojih zastaje knedla u grlu, kao da nema kraja. Jednu takvu je nakon krvavog pohoda penzionisanog vojnog policajca Krešimira Pahokija (51), u kojem je ubio šest osoba, s novinarima portala MojPortal podelio zaposleni Zavoda za hitnu medicinu koji je molio za anonimnost.

Ovaj vozač saniteta bio je na terenu u Pakracu kad je saznao za pokolj u Daruvaru, piše MojPortal.

- Koleginica i ja smo prevozili pacijente kad smo čuli šta se dogodilo. Skamenili smo se kad smo shvatili da je do pucnjave došlo u domu u kojem su smeštene i moja i njena baka. Štaviše, bile su cimerke – priseća se potresnih trenutaka.

Kaže kako je spomenuta medicinska tehničarka odmah počela da zove kolege po okolnim zdravstvenim ustanovama ne bi li došla do koje korisne informacije o stradalima.

Tako je saznala da je njena baka teško ranjena te da je kolege iz daruvarske Hitne voze u virovitičku bolnicu.

- Bila je van sebe i u šoku jer je znala da situacija nije dobra. Ostavio sam je kod kuće s porodicom, a kasnije sam čuo kako je njena baka preminula – priseća se zaposleni Zavoda.

On sam nije uspeo da sazna ništa o svojoj baki te je, kaže, odjurio u Zavod kako bi video da li može ikako da pomogne. On i kolege uskoro su dobili informaciju kako preživele starice iz doma u kojem je došlo do pucnjave treba prebaciti u Veteranski centar.

Uputio se onamo sanitetskim vozilom, a kad je ušao u dom ugledao je prizor koji će pamtiti do kraja života.

- Među ubijenima sam video i svoju baku. Ona je poginula na licu mesta. Imala je 92 godine – priča medicinar koji je i danas potresen svime što je u ponedeljak doživeo.

Iako ga je saznanje da je izgubio dragu osobu, i to na krajnje okrutan način, na trenutak izbacilo iz takta, znao je da se mora brzo pribrati.

- Radim takav posao na kojem moram biti spreman na sve. To je jednostavno tako. Znam sam da je u tom trenutku najvažnije da s tog groznog mesta odvedemo preživele žene. Te su starice bile van sebe od straha i šoka, mnoge su bile paralizovane, nisu mogle da govore. Bila im je potrebna pomoć – priseća se.

Zbog toga je progutao bol zbog vlastite bake i nastavio da obavlja svoj posao, kao da se ništa nije dogodilo. Da stvar bude neverovatnija, i juče i danas je bio na poslu, a obišao je i prijateljice svoje bake u Veteranskom centru.

- Rekao sam i ljudima koji tamo rade da im moje kolege i ja stojimo na raspolaganju 24 sata dnevno. Ovo je jako teška situacija za čitav Daruvar, nikad nismo doživeli nešto ovako, moramo biti jedni uz druge – kaže.

Teško mu je, i zbog bake, ali i svih drugih koji su stradali. Poznavao je i ubijenog negovatelja Damira Fijalu.

- Kakav divan čovek, vredan, pošten, uvek nasmejan. Nikada mu ništa nije bilo teško da učini za druge. Ne mogu verovati da ga više nema – kaže.

Tela ubijenih u pohodu pomahnitalog ubice Krešimira Pahokija danas bi iz Bjelovara, gde su nakon pokolja poslata na obdukciju, trebalo da budu vraćena u Daruvar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading