SKRIVALI SMO SE ISPOD KREVETA, VIKALI SU NAM: "BEŽITE, DECO"! Radnica staračkog doma otkrila stravične detalje masakra

Autor:

Svet

22.07.2024

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubijeno pet, ranjeno još pet osoba

SKRIVALI SMO SE ISPOD KREVETA, VIKALI SU NAM: "BEŽITE, DECO"! Radnica staračkog doma otkrila stravične detalje masakra

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ NIKOLA BLAŽEKOVIĆ, Društvene mreže

Penzionisani vojni policajac Krešimir Pahoki (51) ubio je danas iza 10 sati ujutro petoro ljudi u domu za starije i nemoćne osobe Vianey u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, a isto toliko njih ranio. Jedna od žrtva bila je i njegova majka.

Pahoki je inače 1996. odlikovan "Spomenicom domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu". 

- Mogu vam potvrditi da je u našu bolnicu zaprimljeno sedam pacijenata - rekla je direktorka pakračke bolnice.

Dodala je kako je pet osoba sa teškim telesnim povredama.

- Skrivali smo se ispod kreveta. I tu je šef pobegao kroz prozor. Vikali su nam: "Bežite, deco". Pobegli smo kroz prozor. Nisam ranjena. Samo želim svojoj deci kući - kroz suze je govorila jedna od radnica doma u Daruvaru.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izrazio je saučešće porodicama stradalih u zločinu koji se danas dogodio u Domu za starije i nemoćne osobe u Daruvaru te pozvao nadležne institucije na brzu istragu, ali i rigorozniju kontrolu posedovanja oružja.

- Izražavam saučešće porodicama i rodbini danas ubijenih sugrađana u daruvarskom Domu za starije i nemoćne osobe. Svim ranjenima želim brz i siguran oporavak, a radnicima hitne medicinske službe zahvaljujem na brzoj i organizovanoj reakciji pri spašavanju povređenih. Divljački, nezapamćeni zločin u Daruvaru šokirao me je. To je zastrašujuća opomena i poslednji poziv svim nadležnim institucijama da učine više na prevenciji nasilja u društvu, uključujući još rigorozniju kontrolu posedovanja oružja. Od policije i državnog tužilaštva očekujem da sprovedu brzu i temeljnu istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog zločina i kaznili odgovorni - kazao je Milanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading