ISPOVEST OCA UBIJENOG DAMIRA TERA SUZE NA OČI: "Odvezao sam ga u starački dom na posao, a sad mu biram sanduk"

Autor:

Svet

23.07.2024

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U domu u kom se dogodila tragedija juče nisu želeli da razgovaraju s novinarima

ISPOVEST OCA UBIJENOG DAMIRA TERA SUZE NA OČI: "Odvezao sam ga u starački dom na posao, a sad mu biram sanduk"

Foto: Facebook/Printscreen/Damir Fijala

Krešimir Pahoki (53) upao je juče u starački dom i ubio šestoro ljudi. Među njima i Damira Fijalu (36), medicinskog tehničara koji je radio u domu. Njegov otac potpuno je utučen.

- On je bio dve nedelje na godišnjem i ujutru je trebalo da počne da radi. Ja sam ga odvezao tamo i desilo se što se desilo. To mu je bio prvi dan na poslu posle godišnjeg odmora, čovek koji ni mrava nije zgazio, verujte - kroz suze je novinarima 24sata.hr rekao otac Damira Fijale (36).

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ NIKOLA BLAŽEKOVIĆ, Društvene mreže

Krešimir Pahoki

On je bio medicinski tehničar i radnik Doma za starije i nemoćne Vianey u Daruvaru. Njega je u krvavom pohodu hicima iz pištolja, s još petoro korisnika, ubio bivši vojni policajac Krešimir Pahoki (51). Među žrtvama masakra je i majka ubice A. P.

- Nije se ženio ni imao dece. Ima brata, on je neurohirurg koji živi u Bjelovaru. Šta da vam kažem, supruga je u potpunom šoku - rekao je Damirov otac.

Kratko je samo dodao da je sina odvezao na posao, a sad mora da mu bira sanduk.

Za Damira u Daruvaru svi imaju samo reči hvale. Kažu kako je bio istinski dobar dečko, spreman da pomogne drugima.

- Jako mi je žao zbog njega. Nije ovo trebalo da mu se dogodi - u suzama je rekla Daruvarčanka koja je poznavala ubijenog.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ NIKOLA BLAŽEKOVIĆ

Daruvar

- Bio je jako dobar dečko, odličan i brižan. Brat mu je doktor, tata i mama su divni ljudi. Cela porodica je za poželeti ih za prijatelje i komšije. Zašto oni, kako je on iz svoje dobrote postao meta, to nikad neću shvatiti. Zlo je juče pobedilo. Ovo je velika tragedija i neka se zna da je poginuo jedan od najboljih ljudi u našem gradu. Poginule su nemoćne sobe koje nisu nikome ništa skrivile. Damira i svih žrtava se svi moramo sećati, a ubica zaslužuje da se zaboravi, monstrum - dodaju Damirovi poznanici.

U domu u kom se dogodila tragedija juče nisu želeli da razgovaraju s novinarima.

- Nema nikoga od šefova ko bi mogao da vam da izjavu - još pod utiskom događaja kratko su rekle radnice dok su u kombi spremali dušeke i druge stvari za 13 korisnika privremeno smeštenih u Veteranskom centru u Daruvaru.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ NIKOLA BLAŽEKOVIĆ, Društvene mreže

Krešimir Pahoki

Tek u jednom trenutku se ispred doma pojavila ćerka vlasnice Marija I. koja je samo dodala kako im je prioritet da se pobrinu za preživele. Među radnicima je bila i radnica s kojom se Damir zamenio za smenu. Naime, on u trenutku pucnjave nije ni trebalo da bude na radnom mestu.

- Nisam spavala celu noć, ne mogu - dobacila je kroz suze.

Podsetimo, Krešimir je u ponedeljak nešto posle 10 sati došao u starački dom, navodno kako bi podmirio dug za smeštaj majke, a zatim je počeo da puca.

Neki radnici su se sakrili ispod kreveta i uspeli da pobegnu kroz prozor, međutim Damir nije bio te sreće.

Njegova porodica uništena je zbog ove tragedije. Do smrti Damir je sa roditeljima živeo u porodičnoj kući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading