NOVI HOROR U DARUVARU! Muškarac pretio NOŽEM radnicima Hitne pomoći! "Biću kao jučerašnji ubica, od vas troje napraviću 12!"

Autor:

Svet

23.07.2024

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vikao je, saznaje se, da će učiniti isto kao i jučerašnji šestostruki ubica.

NOVI HOROR U DARUVARU! Muškarac pretio NOŽEM radnicima Hitne pomoći! "Biću kao jučerašnji ubica, od vas troje napraviću 12!"

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ NIKOLA BLAŽEKOVIĆ

Radnici Hitne pomoći Daruvar izašli su na intervenciju oko 14.30, nakon što ih je pozvao alkoholisani građanin, rekavši da se ne oseća dobro i da mu treba lekarska pomoć.

Kako se saznaje, muškarac je radnicima hitne zapretio tokom pregleda, rekavši da će uzeti nož i da će od njih troje napraviti 12.

Vikao je, saznaje se, da će učiniti isto kao i jučerašnji šestostruki ubica.

Reč je o istim radnicima hitne koji su juče izašli na intervenciju tokom krvoprolića u Domu za starije i nemoćne, gde je bivši vojni policajac vatrenim oružjem ubio šestoro ljudi, uključujući svoju majku, a ranio više njih.

Foto: Profimedia

Hrvatska policija

Radnici Hitne su pozvali policiju i pričekali njihov dolazak, a policija je uhapsila muškarca.

Iz bjelovarske policije su potvrdili da je postupanje u toku i da će više informacija biti poznato nakon toga, piše Danas.hr.

Krešimir Pahoki (51) došao je u ponedeljak, nešto iza 10 sati, u Dom za starije i nemoćne osobe "Vianey" u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru kako bi platio račun za usluge smeštaja za svoju majku, koja je u tom domu već desetak godina.

Došao je u dvorište doma i nakon kraćeg razgovora s vlasnicom doma Anom Ivandekić prvo ubio svoju majku i negovatelja Damira F.

Da tragedija bude veća, mladi negovatelj juče uopšte nije trebalo da radi, ali je ipak došao na posao umesto koleginice koja je na moru.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ NIKOLA BLAŽEKOVIĆ, Društvene mreže

Krešimir Pahoki

- Krenuo je ravno hodnikom i pucao iz kolta. Imao je osam metaka i sve ih je ispucao u ljude koji su se našli ispred njega. Ubio je tri starice na licu mesta, a jedna je kasnije preminula u bolnici u Virovitici. Zet vlasnice i jedna medicinska sestra zavukli su se prvo pod krevet, a kada su počeli da beže kroz prozor, pogodio je i njega. Krvi je bilo po plafonu, zidovima, pravi pokolj. Prestrašno - rekao je za Mojportal jedan Daruvarčanin.

Ubica je nakon masakra otišao u "Daruvarac", stavio pištolj na sto i rekao konobarici: "Sad sam ubio osmoro ljudi." Nakon herojske reakcije konobarice, koja je gostima rekla da odu iz kafića i nakon toga pozvala policiju, ubica je uhapšen.

Sedmoro ranjenih osoba prevezeno je po obližnjim bolnicama, no jedna od njih je, nažalost, tokom dana podlegla teškim povredama.

Preživele korisnice doma su u stanju potpunog šoka prevezene u daruvarski Veteranski centar gde im je pružena sva moguća lekarska pomoć.

Motiv ovog neviđenog zločina, koji je potresao ne samo Daruvar, već i celu Hrvatsku, najverovatnije je bio novac.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ NIKOLA BLAŽEKOVIĆ, Društvene mreže

Krešimir Pahoki

Naime, ovaj penzionisani vojni policajac imao je penziju oko 780 evra, njegova je majka takođe primala penziju, no kako njena penzija nije bila dovoljna za smeštaj u domu, on je morao nadoplaćivati ostatak.

Vlasnica doma, Ana Ivandekić, navodno ga je ovih dana zvala kako bi ga podsetila da nije platio dom za svoju majku koji je trebao da plati još početkom meseca.

- To mu nikako nije prijalo, jer je verovatno već potrošio penziju na alkohol. Svaki dan je sedeo pred tom prodavnicom u Donjem Daruvaru i pio. Svi su znali da ima pištolj i da ga drži pod jastukom i niko ništa nije preduzeo. Čuo sam da je i prodavačici u prodavnici stavio pištolj u usta. No, ne znam je li ona to prijavila policiji. Evo, čuli ste kako je tog svog poznanika pre mesec dana izudarao pivskom bocom po glavi. Čovek je završio u bolnici s teškim povredama. Eto, takav je bio - rekao je jedan ogorčeni Daruvarčanin.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ NIKOLA BLAŽEKOVIĆ

Daruvar, Hrvatska

 

Kakav su odnos imali ubica i njegova majka, sada zna samo on. U dom je dolazio samo da plati račun, ona ga je navodno često zvala na mobilni da ga čuje i eventualno zamoli da joj donese nešto od stvari. No, njemu je to, navodno, strašno išlo na živce pa joj najčešće ne bi doneo ništa.

- Uglavnom, majka se s njim borila da joj uopšte dođe. I juče je došao i ubio je - rekla je radnica u domu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading