MARKO IZBODEN KUHINJSKIM NOŽEM I MAKAZAMA! Muškarac (38) ubio čoveka koji mu je TUKAO bolesnu majku u invalidskim kolicima!

Autor:

Svet

11.07.2024

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveni detalji jezivog krvaoprolića koje je uznemirilo javnost

MARKO IZBODEN KUHINJSKIM NOŽEM I MAKAZAMA! Muškarac (38) ubio čoveka koji mu je TUKAO bolesnu majku u invalidskim kolicima!

Foto: Tanjug

Osam meseci nakon ubistva Marka Jirotke (48) u stanu u zagrebačkom Prečkom, nakon što mu je napao majku tražeći dug od 15 evra, Dominik Škreb (38) seo je na optuženičku klupu Županijskog suda u Zagrebu.

Na teret mu se stavlja ubistvo i preti mu kazna od najmanje pet godina zatvora, a reč je o događaju od prošlog 10. novembra oko podneva u Ulici Josipa Slavenskog, kada su se dvojica muškaraca sukobila.

Tačnije, preminuli je došao u stan okrivljenog radi naplate duga i pritom napao njegovu majku, osobu u invalidskim kolicima i na kiseoniku, misleći da će od nje uspeti da izvuče ostatak duga.

Međutim, stvari su se zakomplikovale odmah po ulasku u stan jer je Jirotka počeo da tuče majku na krevetu, pa je Škreb posegnuo za makazama i kuhinjskim nožem od 24 centimetra, počeo da ubada 48-godišnjaka u lice, grudni koš i šaku.

Na pitanje sudskog veća kakav stav zauzima o krivici, Škreb je rekao da se "ne smatra krivim za ono što je na takav način opisano u optužnici".

Sudnica je potom pogledala snimke video-nadzora sa nekoliko kamera na stepeništu zgrade, kao i ispred mesta gde se ubistvo dogodilo.

O zločinu u dnevnom boravku stana, policija je dobila informaciju da je u 00.12 jedan muškarac pozvao Hitnu pomoć navodeći da je "Marko izboden u stanu i krvario". 

Nije bilo načina da se spase, iako je hitna pomoć stigla vrlo brzo i pristupila reanimaciji.

Osumnjičeni je muškarac, inače, stari policijski poznanik koji je ranije bio u kršenju zakona zbog imovinskih delikata i zloupotrebe opijata. A kroz njegov stan, kako su komšije otkrile posle zločina, prodefilovali su ljudi zavisnici od opijata poput njega.

Majka okrivljenog je posle zločina ispričala istražiteljima da je njen sin tog dana napustio stan da bi vratio dug od 30 evra, ali da je imao samo 15 evra.

- Ne sećam se koliko je dugo bio van stana, ali kada se vratio bio je crven u licu, raščupan i zbunjen. Odeća mu je bila raščupana i otišao je do kompjutera. Čuo sam kucanje na ulaznim vratima i dok sam ležao u krevetu videla sam visokog i krupnog čoveka u hodniku. Delovao mi je kao priviđenje. Bacio se svom težinom na mene i počeo da me tuče po glavi i telu, a nešto je i opsovao. Bila sam sva ošamućena, nakon čega mi je neko skinuo Marka. Sam čin ubistva nisam videla, već samo da je Marko posle ležao na podu - otkrila je istražiteljima majka optuženog, koja je poznavala preminulog.

Svedoci zločina, bili su i negovateljica i njen partner koji su na suđenju opisali šta se dogodilo.

Na narednom ročištu biće pregledan (preostali) deo video-nadzora sa stepeništa i ispred stana, a biće saslušano ukupno četiri svedoka i pročitan niz veštačenja.

(Republika/Jutarnji.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading