BUDUĆI KUPAC SPAVAĆE U SOBI OD PET KVADRATA, A KUPATI U KUPATILU MANJEM OD DVA! Stan od 16 kvadrata u prestonici neverovatnih 85.000 evra!

Autor:

Svet

12.07.2024

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos svojoj skromnoj veličini, stan je opremljen svim nužnim aparatima za domaćinstvo, uključujući šporet, frižider, veš mašinu, klima uređaj i televizor, kako je objasnila agentica za nekretnine.

BUDUĆI KUPAC SPAVAĆE U SOBI OD PET KVADRATA, A KUPATI U KUPATILU MANJEM OD DVA! Stan od 16 kvadrata u prestonici neverovatnih 85.000 evra!

Foto: pexels.com

Stan od svega 16 kvadrata u popularnoj Tkalčićevoj ulici u Zagrebu postao je predmet oštre javne rasprave nakon što je stavljen na prodaju po ceni od 85.000 evra, što čini neverovatnih 5.200 evra po kvadratu.

Novinari RTL-a istražili su ovu kontroverznu ponudu koja je izazvala burne reakcije među građanima.

Budući vlasnik ili zakupac ovog stana suočiće će se s izazovom života na minimalnom prostoru: spavaće sobe od samo pet kvadrata i kupatila od svega 1,9 kvadrata. Uprkos svojoj skromnoj veličini, stan je opremljen svim nužnim aparatima za domaćinstvo, uključujući šporet, frižider, veš mašinu, klima uređaj i televizor, kako je objasnila agentica za nekretnine Snježana Brezović. Ipak, čak i ona priznaje da je ovaj stan izazov za svakodnevni život.

Osim ovog ekstremnog primera, tržište manjih stanova u Zagrebu i dalje beleži visoku tražnju. U prvih šest meseci ove godine prodato je 40 stanova do 19 kvadrata, a najmanji među njima ima samo 7,9 kvadrata i prodan je po cieni od 3.000 evra po kvadratu.

Najskuplji stan od 15 kvadrata na Črnomercu postigao je cenu od preko 107 hiljada evra, što iznosi gotovo 7 hiljada evra po kvadratu, naglašavajući ekstremnu cenu po kvadratnom metru za manje nekretnine.

Iako je ponuda manjih stanova relativno slaba, potražnja za njima ne jenjava. Stan od 48 kvadrata u blizini Petrove bolnice, koji je prodat za 192.000 evra u svega dva dana, ilustrira brzu prodaju i visoku cenu koju tržište trenutno podnosi.

S obzirom na ovakvu dinamiku, analitičari ne vide naznake da će cene stanova, posebno manjih kvadratura, brzo pasti, što dodatno izaziva pažnju javnosti i raspravu o tržišnim trendovima u Zagrebu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading