VRAĆA SE STRUJA U CRNOJ GORI! Ostatak regiona U POTPUNOM MRAKU, haos tek sledi, SAMO SRBIJA NEMA PROBLEMA

Autor:

Svet

21.06.2024

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Struje trenutno nema u Dalmaciji, BiH i Albaniji, a javljeno je da je bez struje ostao i deo Grčke.

VRAĆA SE STRUJA U CRNOJ GORI! Ostatak regiona U POTPUNOM MRAKU, haos tek sledi, SAMO SRBIJA NEMA PROBLEMA

Foto: pixabay.com

Gotovo celo područje Crne Gore bilo je bez struje 40 minuta, nakon čega je krenulo postepeno uključenje, piše crnogorski list Pobjeda.

Istovremeno je bez struje ostala cijela Bosna i Hercegovina, javlja Dnevni avaz. Posebno je haotično u Sarajevu, javlja Avaz, gde je iz mreže ispala kompletna saobraćajna signalizacija. Struje nema ni u Tuzli, Brčkom, Banjoj Luci, Mostaru, Zenici, Jajcu.

Struje nema ni u dobrom delu Albanije, odnosno u gradovima Tirani, Draču, Elbasaniju, Gjirokastri, Skadru. Po prvim informacijama, uzrok je kvar na visokonaponskim vodovima.

Dok se u zemljama regiona muče sa nestašicom struje, u Srbiji nije bilo apsolutno nikakvih problema u elektrosnabdevanju.

U kratkom saopštenju Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) navodi se da je problem bio ispad na crnogorskog elektrodistribucijskoj mreži.

Kako saznaje Televizija Vijesti, od gradova u Crnoj Gori struju su sve vreme imali samo Pljevlja i Žabljak.

Srđan Mazalica, rukovodilac Operativnog područja Banjaluka u Elektroprenosu BiH, najavio je da struje uskoro stiže u banjalučku regiju.

"BiH, Dalmacija, Crna Gora, sve je leglo. Vraća se brzo, malo strpljenja. Nezavisni operator sistema BiH je adresa za pitanja. TS (trafo stanica) 400/110 kV Banjaluka 6 je dobila napon, Banjaluka se uskoro vraća pod 110 kV. TS 220/110 kV Prijedor 2 je dobio napon nešto ranije iz Hrvatske. Ide i taj dio 110 kV mreže vrlo brzo", objavio je Mazalica na društvenim mrežama.

Kako mediji javljaju, i u Splitu se struja vratila.

Kako Hina nezvanično saznaje iz Hrvatskog operatora prenosnog sistema, dogodio se raspad elektroenergetske mreže kroz tri države - prvo je krenulo iz Crne Gore, potom je prekid struje zahvatio Bosnu i Hercegovinu, a zatim i deo Hrvatske - celu Dalmaciju, pa sve do Rijeke, navodno do trafostanice Brinje.

Moguć i nestanak vode

Nestanak struje mogao bi napraviti probleme oko nestanka pitke vode u Kantonu Sarajevo, rečeno je za Avaz iz službe za odnose s javnošću "Vodovod i kanalizacija"

- 90 posto vode u KS se pumpa,  bez električne energije može doći do poremećaja u vodosnabdevanju u zavisnosti od dužine trajanja nestanka struje. Za sada nemamo prijava da je negde nestalo vode - kazali su iz ViK-a. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
BreDragan

21.06.2024 15:00

Sreća u nesreći je da nije zimsko vreme jer bi se posmrzavali bez grejanja.