OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE VANJE PRVI PUT U TUŽILAŠTVU! Palevski se neće braniti ćitanjem, iznosi svoju verziju o smrti devojčice i frizera

Autor:

Svet

05.06.2024

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestanak 14-godišnjeg Vanje prijavljen je 27. novembra, a frizera Panča iz Velesa 24. novembra.

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE VANJE PRVI PUT U TUŽILAŠTVU! Palevski se neće braniti ćitanjem, iznosi svoju verziju o smrti devojčice i frizera

Foto: Društvene mreže

Ljupčo Palevski-Palčo, prvoosumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske (Đorčevske) i Pančea Žežovskog, priveden je na saslušanje u skopsko tužilaštvo, saznaje "Skoplje1". Tužiteljka Žaklina Krstevska-Josifovska ispitaće ga prvi put nakon što je izručen iz Turske, gde je bio u bekstvu. Prema saznanjima, on je u tužilaštvu proveo više od sat vremena.

Palevski je već rekao da se neće braniti ćutanjem, a kada je priveden na sud rekao je da ima dokaze da nije kriv za ubistva. On je negirao bilo kakvu povezanost, iako izjave osumnjičenih i dokazi kojima raspolažu u Tužilaštvu govore drugačije.

Imali pomoć devojčicinog oca

- Otac devojčice pomogao im je da ostvare plan i optužen je za pomaganje u krivičnom delu – otmicu iz čl. 141 stav 2 k.v. sa stavom 1 k.v. sa umetnošću. 24 Krivičnog zakonika. Državni tužilac je Osnovnom krivičnom sudu Skoplje podneo predlog za produženje mere pritvora trojici optuženih saizvršilaca i mere kućnog pritvora njihovom pomagaču - navodi se.

Optužnica je zasnovana na usmenim i materijalnim dokazima o postupanju okrivljenih, ali kako se nastavlja postupak protiv prvoosumnjičenog koji je nedavno izručen iz Republike Turske, javno tužilaštvo ne može da saopšti detalje u vezi sa dokaznim materijalom.

Postupak se nastavlja i protiv drugog lica za koje se sumnja da je pomoglo prvoosumnjičenom nakon izvršenja krivičnog dela tako što mu je obezbedilo prevoz prilikom bekstva u Republiku Tursku.

- Za to lice su na snazi unapred definisane mere opreza - kažu u Tužilaštvu.

Vlatko Kešišov, Velibor Manev i Bore Videvski već su optuženi za dva krivična dela ubistva i otmice. Za pomaganje se goni i Aleksandar Goreski, otac ubijene Vanje. 

Nestanak 14-godišnjeg Vanje prijavljen je 27. novembra, a frizera Panča iz Velesa 24. novembra. Njihova tela pronađena su 3. decembra. U vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih su tri (Vlatko Kešišov, Velibor Manev i Bore Videvski) priznale krivicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading