IMALI I POMOĆ NJENOG OCA! Podignuta optužnica protiv trojice osumnjičenih za ubistvo male Vanje (14)! LIKVIDIRALI I FRIZERA!

Autor:

Svet

31.05.2024

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su šrafcigerom otvorili vrata od ulaza zgrade, a kada je mala Vanja izašla iz lifta, uhvatili su je, savladali i vezali, preteći joj da ne vrišti jer će pucati. Stavili su je u vreću za spavanje sa otvorenim rajsferšlusom i odvezli automobilom kod mesta zvanog Dupki, u selu Brazda, piše između ostalog u optužnici..

IMALI I POMOĆ NJENOG OCA! Podignuta optužnica protiv trojice osumnjičenih za ubistvo male Vanje (14)! LIKVIDIRALI I FRIZERA!

Foto: Facebook

Pet dana pre isteka šest meseci istrage, Tužilaštvo u Skoplju je danas podiglo optužnicu za ubistva 14-godišnje devojčice Vanje Gjorčevske (Đorčevske) i Pančea Žežovskog, protiv optuženih Vlatka Kešišova, Velibora Maneva i Bore Videvskog, dok će istraga Ljupča Palevskog-Palčo trajati duže jer je bio u bekstvu, a po povratku kod njega je pronađeno više telefona i memorijskih uređaja koji se ispituju.

- Osnovno javno tužilaštvo Skoplje je danas Osnovnom krivičnom sudu Skoplje dostavilo optužnicu protiv četiri osobe. Protiv trojice okrivljenih se vodi krivični postupak zbog krivičnog dela ubistvo i otmica. Kao saizvršioci, zajedno sa još jednim osumnjičenim za koje je u toku istraga za ista krivična dela, planirali su otmicu 14-godišnjeg deteta Vanje Gorčevske kako bi članovi njene uže porodice prinudili da daju novac za njen otkup - navodi se u saopštenju.

- Oni su 22. novembra 2023. godine u Velesu zajednički kidnapovali frizera Pančea Žežovskog (74), sa namerom da ga nateraju da im ustupi svoje vozilo marke "sitroen" kako bi njime oteli dete u Skoplju - dodaje se.

Imali pomoć devojčicinog oca

- Otac devojčice pomogao im je da ostvare plan i optužen je za pomaganje u krivičnom delu – otmicu iz čl. 141 stav 2 k.v. sa stavom 1 k.v. sa umetnošću. 24 Krivičnog zakonika. Državni tužilac je Osnovnom krivičnom sudu Skoplje podneo predlog za produženje mere pritvora trojici optuženih saizvršilaca i mere kućnog pritvora njihovom pomagaču - navodi se.

Optužnica je zasnovana na usmenim i materijalnim dokazima o postupanju okrivljenih, ali kako se nastavlja postupak protiv prvoosumnjičenog koji je nedavno izručen iz Republike Turske, javno tužilaštvo ne može da saopšti detalje u vezi sa dokaznim materijalom.

Postupak se nastavlja i protiv drugog lica za koje se sumnja da je pomoglo prvoosumnjičenom nakon izvršenja krivičnog dela tako što mu je obezbedilo prevoz prilikom bekstva u Republiku Tursku.

- Za to lice su na snazi unapred definisane mere opreza - kažu u Tužilaštvu.

Kako se dodaje, okrivljeni su potom otišli do njegove kuće, fizički ga savladali i vezali, ubacili u gepek i uputili se na mesto zvano Rudnik, u okolini Velesa, gde su ga iz sebičnosti i na svirep način namerno lišili života vatrenim oružjem — pištoljem kalibra 9 mm.

- Dana 27. novembra 2023. godine okrivljeni i osumnjičeni su, uz pomoć četvrtog osumnjičenog Ljupča Palevskog-Palče, oteli devojčicu u ulazu zgrade u ulici "Naum Naumovski Borče" u Skoplju. Nakon što je ranije optuženi otac ubijenog deteta, preko prvoosumnjičenog, dao instrukcije o vremenu kada će devojčica izaći samo da bi krenula u školu, troje sada optuženih je došlo do ulaza zgrade u kojoj je živela Vanja - dodaje se u saopštenju, prenosi Blic.

Oni su potom šrafcigerom otvorili vrata od ulaza zgrade, a kada je oštećena izašla iz lifta, uhvatili su je, savladali i vezali, preteći joj da ne vrišti jer će pucati. Stavili su je u vreću za spavanje sa otvorenim rajsferšlusom i odvezli automobilom kod mesta zvanog Dupki, u selu Brazda.

- Tu su, na svirep način, maloletnicu namerno lišili života, tako što joj je prvoosumnjičeni hicem iz pištolja kalibra 9 mm zadao prostrelnu ranu, a okrivljeni su telo zakopali u prethodno iskopanu rupu - navodi se.

Zatim su u njivi pored zemljanog puta, u ataru sela Brazda, zapalili automobil marke "sitroen" veleških registarskih oznaka, za koji su koristili benzin u cevčici koju je nabavio jedan od okrivljenih.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading