NEVEROVATNA TRAGEDIJA: Baka Koviljka ostala bez porodice, krova i nade!

Autor:

Svet

29.04.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baka Koviljka - borba za mirnu starost

NEVEROVATNA TRAGEDIJA: Baka Koviljka ostala bez porodice, krova i nade!

Foto: Shuttesrtock


Baka Koviljka, osamdesetčetvorogodišnja žena iz Tenje, prošla je kroz niz tragičnih događaja koji su je ostavili bez porodice i krova nad glavom.


Nakon što je izgubila sina i supruga, požar je uništio njen dom, ostavljajući je sa nizom problema koje sama nije mogla da reši. Požar je izbio u pomoćnom objektu i brzo se proširio na krov kuće, ostavljajući za sobom ogromnu štetu.


Meštani, prijatelji i komšije priskočili su u pomoć, izvlačeći stvari koje su se mogle spasiti iz kuće nakon požara. Civilna zaštita je poslala stambeni kontejner kako bi baka imala privremeni krov nad glavom, dok se šta dalje dešava zavisi od pomoći dobrih ljudi.


Baka Koviljka odbija smeštaj u dom za stare, prisećajući se iskustva sa suprugom koji je svakodnevno plakao kada bi je posetila. Ona želi da ostane u svom domu, brinući se o svojim ljubimicama - kozama i jarićima, kao i o svom dvorištu.

- Ja u dom neću, ja kad sam videla da je moj muž plakao svaki dan kad ja dođem u posetu, on plače – vodi me odavde - kaže baka Koviljka.



Poziv na pomoć

Kako bi se pomoglo baki Koviljki, Marija Capan iz Mesnog odbora Tenja je istakla broj telefona na koji se može dobiti informacije o tome kako pomoći: +385 95 893 1510.

- Meštani, DVD-ovci, omladina naša iz Tenje se aktivirala i napravili smo radnu akciju u kojoj smo pokušali da sklonimo barem deo tog materijala koji se urušio, ali ima tu još veoma mnogo posla - kaže Marija Capan, predsednica MO Tenja.



Baka Koviljka se sada oslanja na dobrotu ljudi kako bi povratila svoj dom i nastavila život u miru, izgubivši porodicu ali ne i nadu u bolje sutra.

(Danas.hr)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading