KARLITOS ANALIZIRAO MEČ SA RAFOM: "Očigledno da je to presudilo!"

Autor:

Sport

17.10.2024

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U tenisu morate da igrate mečeve kako biste se osećali dobro - naveo je Španac.

KARLITOS ANALIZIRAO MEČ SA RAFOM: "Očigledno da je to presudilo!"

Foto: Profimedia

U spektakularnom meču polufinala slem turnira Šest kraljeva, mladi španski teniser Karlos Alkaraz ostvario je impresivnu pobedu nad iskusnim Rafaelom Nadalom rezultatom 2:0 (6:3, 6:3). Ovaj trijumf plasirao ga je u finale, gde će se suočiti sa Janikom Sinerom, dok će se u borbi za treće mesto sastati Rafael Nadal i Novak Đoković.

Nakon trijumfa, Alkaraz je analizirao meč sa Nadalom i istakao da je Rafa van takmičarskog ritma.

- Ne, verujte mi da sam morao da igram na svom najboljem nivou. Očigledno da je Rafa bio van takmičenja. U tenisu morate da igrate mečeve kako biste se osećali dobro. Znao sam da moram da budem fokusiran. Ako želiš da pobediš Rafu, moraš da igraš najbolje. Uvek je teško. Bio je ovo dobar momenat, lepo je bilo deliti teren sa njim još jednom - jasan je Alkaraz.

Republika

Foto: Profimedia

Karlos Alkaraz

Karlitos se dotakao i finalnog susreta protiv Janika Sinera.

- Trenutno je najbolji igrač na svetu. Bar za mene. Veliki je izazov igrati protiv njega. Gledajući kakvu je godinu imao, neverovatno je. Nema mnogo poraza. Imao sam zaista teške bitke, očekujem dobar i težak meč. Mislim da će ljudi uživati. Daću sve od sebe da pobedim i osvojim turnir. Videćemo u subotu, neće biti lako - porčuo je Karlos Alkaraz.

Finale i meč za treće mesto na programu su u subotu. Definitivno je došlo vreme da mlađe generacije preuzmu tenisku palicu. U subotu će sigurno sve oči biti uprte u poslednji ples Rafaela Nadala protiv Novaka Đokovića, teniski klasik koji je obeležio jednu eru koja se više neće ponoviti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading