UDARA PO ĐOKOVIĆU I EKIPI! "Nikad ne bih igrao u toj zemlji"

Autor:

Sport

17.10.2024

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije dobio ponudu od tog turnira.

UDARA PO ĐOKOVIĆU I EKIPI! "Nikad ne bih igrao u toj zemlji"

Foto: Instagram.com/djokernole

Saudijska Arabija je odlučila da postane domaćin egzibicionog turnira "Slem šest kraljeva" na kojem će se takmičiti neki od najboljih tenisera današnjice. Ova odluka je privukla pažnju javnosti zbog visokih novčanih nagrada koje su ponuđene učesnicima, pri čemu će pobednik turnira osvojiti rekordnih šest miliona dolara.

Među pozvanim teniserima nalaze se Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Janik Siner, Rafael Nadal, Danil Medvedev i Holger Rune. Posebno iznenađenje predstavlja učešće danskog tenisera Holgera Runa, koji je usled loše sezone pao na 14. mesto na ATP listi. Ipak, njegova "marketabilnost" i popularnost na društvenim mrežama bili su ključni faktori za njegovo pozivnje na turnir.

Iako nije poznato da li su neki teniseri odbili učešće na turniru, norveški teniser Kasper Rud javno se protivio održavanju turnira u Saudijskoj Arabiji. 

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Kasper Rud

- Nisam dobio ponudu od tog turnira Slem šest kraljeva, ali sam u prošlosti dobijao ponude i odluka je bila da ne idem (u Saudijsku Arabiju, prim. aut.). To je očigledno veoma kontroverzna zemlja zbog mnogo stvari, ali ima još zemalja koje su kotroverzne takođe i tamo idemo i igramo tenis - rekao je Kasper Rud ne misleći tom prilikom na neke zapadne zemlje u kojima se održavaju veliki turniri, nego na istok.

- Pogledajte šta se desilo sa Kinom i Peng Šuai. Neizbežno je da ćemo u budućnosti igrati u Saudijskoj Arabiji, čuo sam da će se tamo igrati i jedan masters u narednim godinama - dodao je Kasper Rud.

Kada se to desi, videćemo da li će Norvežanin zaista i igrati u Saudijskoj Arabiji ili će ostati pri svom ranijem stavu, kom su bliski još neki teniseri iz samog vrha. Podsetimo, danas od 18.30 Novak Đoković igra sa Janikom Sinerom za finale turnira u Rijadu, dok će posle njega na teren Rafael Nadal i Karlos Alkaraz. Finale je na programu u subotu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading