MEDVEDEV NAKON PREOKRETA IPAK U OSMINI FINALA! Evo šta to znači za Novaka!

Autor:

Sport

06.10.2024

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je bio četvrti međusobni duel između ruskog i italijanskog tenisera.

MEDVEDEV NAKON PREOKRETA IPAK U OSMINI FINALA! Evo šta to znači za Novaka!

Foto: Twitter.com/Novak Djokovic

Ruski teniser Danil Medvedev uspeo je da se plasira u osminu finala Mastersa u Šangaju nakon što je danas u trećem kolu pobedio Italijana Matea Arnaldija rezultatom 5:7, 6:4, 6:4. Meč je bio veoma izazovan, trajao je dva sata i 45 minuta, ali je Medvedev uspeo da ostvari pobedu i obezbedi svoje mesto u narednoj rundi turnira.

Ovo je bio četvrti međusobni duel između ruskog i italijanskog tenisera, a četvrti put je Medvedev izašao kao pobednik. Medvedev, koji se trenutno nalazi na petom mestu ATP liste, pokazao je izuzetnu upornost i veštinu tokom meča, što mu je omogućilo da ostvari još jedan trijumf nad svojim protivnikom koji se nalazi na 36. mestu ATP liste.

Ruski teniser će se u osmini finala susresti sa pobednikom meča između Grka Stefanosa Cicipasa i Aleksandra Mulera iz Francuske. Očekuje se da će Medvedev nastaviti sa izuzetnim performansama i pokazati svoje veštine i u narednom meču.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

 


Interesantno je istaći da je Danil Medvedev ujedno i prvi pratilac Novaka Đokovića na ATP listi. Nakon plasmana u osminu finala, Medvedev je zaradio 55 bodova, te sada ima ukupno 5430 bodova, dok Novak Đoković trenutno drži poziciju sa 5610 bodova. Međutim, Novak Đoković tek treba da odigra svoj meč, te će se situacija na listi verovatno promeniti u zavisnosti od njegovog rezultata.

Masters u Šangaju je poznat po impresivnom nagradnom fondu od 8.995.555 dolara, što ga čini jednim od najunosnijih teniskih turnira. Očekuje se da će teniseri pružiti izuzetne nastupe i boriti se za prestižnu titulu na ovom prestižnom događaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading