NOVAKU JE PUKAO FILM, UZEO JE ADVOKATE I KREĆE U RAT: Đoković rešio da pravdu istera na čistac

Autor:

Sport

02.10.2024

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće to duga pravna borba i veoma opasna.

NOVAKU JE PUKAO FILM, UZEO JE ADVOKATE I KREĆE U RAT: Đoković rešio da pravdu istera na čistac

Foto: Starsport

Novak Đoković ulazi u pravni rat za spas tenisa. Nije se Nole nikada suzdržavao da ukaže na nepravdu i sve što se dešava njemu i ostalim igračima, pre svega ono loše kao posledica nemarnosti i samovolje ATP. Zato je osnovao sindikat igrača PTPA i udario na ATP, a sada je otišao korak dalje i angažovao je advokate.

- PTPA je angažovala nekoliko globalnih advokatskih firmi kako bi promenila potpuno strukturu tenisa. Glavna poenta ove akcije leži u tome da prosečan teniser radi previše i ima premala primanja za standard planetarno popularnog sporta. Deluje da bi revolucija mogla da krene iznutra - navodi se u tekstu britanskog Telegrafa.

U tekstu se podseća da je jedan od direktora PTPA sindikata Ahmad Nasar pričao baš o tim problemima sa kojima se igrači suočavaju. Na to je ukazivao i sam Novak.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Besan na ATP: Novak Đoković

- Tenis je drugi najgledaniji sport po našim podacima, odmah iza fudbala i uprkos tome je tek deveti kada se gleda zarada. Četiri grend slema godišnje igračima donose između 14 i 16 odsto ukupne zarade, dok recimo košarkaši u Americi dobijaju oko 50 odsto povratka novca na isti način - rekao je Nasar, pa ukazao koliko je opasno to što Novak i ljudi oko njega rade:

Reforme u tenisu su potrebne, jer igrači imaju najviše da izgube. Neki ne osećaju hitnost, ali svaki put kada sportista izađe na teren njegova karijera može da se završi. Čak i ako se to ne dogodi, njihove karijere traju veoma kratko. Angažovanje advokata u ovom procesu neće fokusirati samo na ATP i WTA već i na ITIA (agenciju za teniski integritet) koja se bavila i kontroverznim slučajom dopinga Janika Sinera.

Ukoliko dođe do pravnog procesa i pokretanja tužbe problem bi mogao da nastane u vezi sa egzibicionim turnirima. Primera radi egzibicija "Šest kraljeva" u Saudijskoj Arabiji svakome od šest učesnika daje 1,5 miliona evra samo za učešće (Đoković, Nadal, Alkaraz, Siner, Medvedev i Rune). Promene u rasporedu mogle bi da utiču i na te turnire i da dovedu i do potencijalnih zabrana za učešće na nezvaničnim turnirima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading