IZGLEDA DA JE SAD STVARNO KRAJ: Nadal rešio da se oprosti kod kuće

Autor:

Sport

17.09.2024

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako zaigra na tom mestu poruka je jasna.

IZGLEDA DA JE SAD STVARNO KRAJ: Nadal rešio da se oprosti kod kuće

Foto: Profimedia

Selektor španskog tima Dejvis kupa, David Ferer, izjavio je da postoji mogućnost da Rafael Nadal zaigra za Španiju na finalnom turniru u Malagi. Ferer je istakao da je već razgovarao sa Nadalom, ali da još nije postignut dogovor.

Ferer je naglasio da je Nadalov glavni cilj ove godine bilo učešće na Olimpijskim igrama, te da je od tada pauzirao kako bi se odmorio i proveo vreme sa porodicom. Istakao je da će ponovo razgovarati sa Nadalom o mogućem učešću u Dejvis kupu i da je najvažnije da Nadal bude u dobroj formi pre nego što se donese konačna odluka. Ako bi se to desilo, moglo bi se desiti da se Rafa, koji izgledno završava karijeru, oprosti praktično na domaćem terenu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

David Ferer

- Već sam pričao sa Rafom, ali nije ništa dogovoreno. Postoji mogućnost da bude u timu. Njegov cilj u ovoj godini su bile Olimpijske igre, od tada ne igra. Potrebni su mu odmor i vreme sa porodicom, tako da sada nije trenutak za poziv. Pričaću sa njim kasnije. Najvažnije je da bude dobro. Ako bude kako treba u novembru, on će sigurno biti među igračima na koje ću računati - rekao je Ferer.

Španski tim je do sada ostvario tri pobede protiv Francuske, Australije i Češke, te je stekao dovoljno vremena za odabir ekipe za finalni turnir u Malagi. Ferer ističe da će se svi teniseri sada fokusirati na svoje nastupe na turnirima, ali da će imati na umu mogućnost da se formira snažan tim za Dejvis kup.


Nadal, koji je četiri puta osvajao Dejvis kup, ima priliku da ponovo doprinese uspesima svoje zemlje na ovom takmičenju. Njegov eventualni povratak na teren bio bi od velikog značaja za španski tim, te bi mogao da bude ključni faktor u ostvarivanju još jedne pobede.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading