NASTUPILA KRIZA ZA BELI SPORT! Pet tenisera je suspendovano - Namestili su meč!

Autor:

Sport

06.09.2024

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće borbe.

NASTUPILA KRIZA ZA BELI SPORT! Pet tenisera je suspendovano - Namestili su meč!

Foto: www.profimedia.rs

Teniski antikorupcijski program (TACP) i Međunarodna teniska jedinica za integritet (ITIA) suspendovali su petoro tenisera zbog nameštanja mečeva, saopšteno je u četvrtak. Kazne se odnose na slučaj iz 2023. godine i grupu iz Belgije koja se bavila nameštanjem mečeva, a u vezi sa istim slučajem su ranije ove godine suspendovani bugarski zvaničnik Stefan Milanov i francuski igrač Leni Mitjana.

Osumnjičeni pojedinci su priznali prekršaj i prihvatili dogovorenu kaznu. Svi su se odrekli prava da budu saslušani pred nezavisnim oficirom Antikorupcijskog programa, kako je navedeno u saopštenju Međunarodne teniske jedinice za integritet.

Sve optužbe se odnose na mečeve odigrane tokom 2017. i 2018. godine i povezane su sa nameštanjem rezultata, ilegalnim klađenjem i primanjem novca da se ne bi igralo na najbolji mogući način, ali i na činjenicu da sve nije prijavljeno. Ekvadorski teniser Ivan Endara (najbolji renking 367, 2015. godine), Meksikanci Maurisio Resendiz i Raul Isais Rosas-Zarur suspendovani su na po pet godina (do jula 2029. godine) i kažnjeni sa po 15.000 dolara novčano. Meksikanac Ivar Aramburu Kontreras suspendovan je do marta 2026. i novčano kažnjen sa 44.000 dolara, dok je njegov brat Aitor Aramburu Kontreras suspendovan do decembra 2025. i kažnjen sa 36.000 dolara.

Ovaj slučaj predstavlja važan korak u očuvanju integriteta teniskog sporta i pokazuje odlučnost teniskih vlasti u suzbijanju nameštanja mečeva. Suspendovanje i kazne koje su izrečene jasno šalju poruku da neetičko ponašanje neće biti tolerisano u teniskoj zajednici. Očekuje se da će ovakve mere doprineti stvaranju poštene i fer atmosfere u tenisu.

Međunarodna teniska jedinica za integritet ističe da će nastaviti sa odlučnom borbom protiv korupcije u tenisu i da će preduzimati sve neophodne mere kako bi se zaštitio integritet sporta i sačuvala njegova reputacija. Ovaj slučaj jasno pokazuje da teniska zajednica ozbiljno shvata problem nameštanja mečeva i da će preduzeti sve mere kako bi se sačuvala čast i fer plej u ovom prelepom sportu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading