SJAJNE VESTI ZA NOVAKA! Evo šta za Đokovića ZNAČI ispadanje Alkaraza sa US opena!

Autor:

Sport

30.08.2024

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac završio takmičenje već u drugom kolu.

SJAJNE VESTI ZA NOVAKA! Evo šta za Đokovića ZNAČI ispadanje Alkaraza sa US opena!

Foto: www.profimedia.rs

Poraz Karlosa Alkaraza na US openu izazvao je pravu buru na ATP listi, a trenutno stanje na njoj može da raduje Novaka Đokovića.

Španski as je izgubio od Botika Van de Zandšulpa iz Holandije u drugom kolu poslednjeg grend slema sa 3:0 (po setovima 6:1, 7:5, 6:4), pa će ostati na 6.690 bodova. Momak iz Mursije se trenutno nalazi na trećoj poziciji, dok je najbolji teniser svih vremena na 4. mestu sa 5.560 bodova.

Na drugom mestu je Aleksander Zverev, Nemac trenutno ima 6.775 poena, dok je prvi reket ATP liste Janik Siner ubedljivo na tronu 9.280 bodova.

Foto: printscreen/ATP

 

Ipak, trenutna slika može da se promeni do kraja turnira, a Đoković nema razloga za brigu. Finale US opena bi bilo dovoljno da se vrati na treće mesto, dok bi odbrana trofeja možda obezbedila ostanak na drugoj poziciji kao i pre početka poslednjeg grend slema u sezoni.

Olimpijski šampion bi na tom putu morao da pobedi Zvereva, potencijalno u polufinalu, ali svako ranije ispadanje Nemca bilo bi još bolje za srpskog asa.

Nole, podsetimo, brani titulu osvojenu prošle sezone protiv Danila Medvedeva iz Rusije u finalu, a u trećem kolu ga čeka okršaj sa Aleksejem Popirinom iz Australije, kojeg je pobedio u sva četiri međusobna duela.

Zanimljivo da su se ove sezone Đoković i Australijanac sastali čak tri puta i u svim mečevima je slavio rekorder po broju grend slem titula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading