KAKVE REČI LEGENDE O NOVAKU! Prvo vam oduzme noge i dušu, a onda...

Autor:

Sport

30.08.2024

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije propustio bivši broj 1 ATP liste da ishvali srpskog asa.

KAKVE REČI LEGENDE O NOVAKU! Prvo vam oduzme noge i dušu, a onda...

Foto: printscreen/Youtube

Legendarni teniser Endi Rodik opisao je način na koji Novak Đoković pobeđuje svoje rivale rečima:

- Prvo vam oduzme noge, a onda vam oduzme dušu. Ova izjava jasno oslikava snagu i mentalnu izdržljivost koju Đoković poseduje na teniskom terenu - rekao je nekadašnji "broj 1" ATP liste.

Amerikanac je bio iznenađen ranom eliminacijom Španca Karlosa Alkaraza, koga je u drugom kolu US opena senzacionalno zaustavio Holanđanin Botik Van de Zandšulp.

Iako je "Karlitos" imao izuzetnu sezonu osvajanjem titule na Rolan Garosu i dominacijom u finalu Vimbldona protiv najboljeg srpskog tenisera, doživeo je potpunu blamažu na poslednjem grend slemu, na kome je 2022. godine podigao pehar.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Endi Rodik

Sunovrat momka iz Mursije krenuo je u finalu Olimpijskih igara u Parizu, kada se Alkaraz suočio sa "klasičnim" Novakom Đokovićem, koji je pokazao svoju neprikosnovenu igru i osvojio zlato. Mentalna i fizička snaga najuspešnijeg tenisera u istoriji na terenu je nešto što izaziva divljenje i strahopoštovanje kod protivnika.

- Kalendar je veoma težak. Igrao sam mnogo mečeva, na Rolan Garosu, Vimbldonu i Olimpijskim igrama. Uzeo sam nekoliko slobodnih dana posle Igara. Mislio sam da je dovoljno, ali nije. Možda sam ovde stigao bez energije koju sam mislio da ću imati. Ne želim to da koristim kao izgovor, ali ja sam tip igrača kome je potrebno više dana odmora pre velikog turnira. Moram da učim iz ovoga – rekao je Karlitos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading