MORAŠ JOŠ MNOGO DA UČIŠ MALI VESELJAČE! Španac u potpunom šoku - ne može da dođe sebi nakon debakla!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.08.2024

06:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampioni ovakve stvari sebi ne smeju da dozvole.

MORAŠ JOŠ MNOGO DA UČIŠ MALI VESELJAČE! Španac u potpunom šoku - ne može da dođe sebi nakon debakla!

Foto: Instargam.com/usopen

Holandski teniser Botik van de Zandšulp iznenadio je teniski svet svojom ubedljivom pobedom nad Špancem Karlosom Alkarazom na US Openu. Sa rezultatom 3:0 (6:1, 7:5, 6:4), van de Zandshulp je demonstrirao izuzetnu igru, ostavljajući Alkaraza u šoku.

Nakon meča, Karlos Alkaraz je priznao da nije očekivao takav nivo igre od svog protivnika:

- Ne znam šta da kažem sada, pre svega, mislim da je on igrao sjajno. Igrao je zaista dobar tenis. Mislio sam da će mi dati više poena. Nije pravio mnogo grešaka koje sam očekivao da će praviti. Pa sam bio malo zbunjen. Nisam znao kako da se nosim sa tim. Nisam mogao da podignem moj nivo igre. Mislim da je moj nivo ostao isti tokom čitavog meča i nije bilo dovoljno da pobedim, ili da dam sebi šansu da se vratim u meč, ili da dam sebi šanse. Šta mogu da kažem. Pravio sam mnogo grešaka. Kada sam hteo da se vratim, bilo je prekasno - istakao je trenutno trećeplasirani teniser na ATP listi i osvajač srebrne olimpisjke medalje.

Foto: Instargam.com/usopen

Mnogo toga još mora da nauči - Karlos Alkaraz

 

Alkaraz je iskreno priznao da je bio iznenađen sjajnom igrom Botik van de Zandshulpa, ističući da nije uspeo da podigne svoj nivo igre kako bi parirao protivniku. Dodatno je naglasio da je došao na turnir sa manje energije zbog gustog rasporeda prethodnih takmičenja, ali je istovremeno odbio da koristi umor kao izgovor za poraz.

Španac je istakao da je igrao mnogo mečeva na prethodnim turnirima poput Rolan Garosa, Vimbldona i Olimpijskih igara, te da je možda trebalo da odvoji više vremena za odmor između takmičenja. Izrazio je svest o potrebi da nauči iz ovog iskustva i da prilagodi svoj raspored kako bi se bolje pripremio za naredne turnire.

Alkaraz je pokazao iskrenu samokritičnost i spremnost da izvuče pouke iz poraza, što ga čini zrelijim takmičarem i uliva nadu u njegovu budućnost u svetu tenisa. S obzirom na njegov talenat i predanost, nema sumnje da će iz ovog iskustva izaći jači i spremniji za nove izazove.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading