NAKON VIŠE OD 30 GODINA! Oboren neverovatan teniski rekord, evo koliko je trajao najduži meč ikada na US Openu!

Autor:

Sport

28.08.2024

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakva izdržljivost!

NAKON VIŠE OD 30 GODINA! Oboren neverovatan teniski rekord, evo koliko je trajao najduži meč ikada na US Openu!

Foto: Tanjug/AP

US Open

Na ovogodišnjem US Openu, Britanac Danijel Evans i Rus Karen Hačanov odigrali su meč koji će ući u istoriju kao najduži u istoriji ovog prestižnog turnira. Duel, koji je trajao neverovatnih pet sati i 35 minuta, završio je spektakularnom pobedom Evansa sa 3:2 u setovima (6:7, 7:6, 7:6, 4:6, 6:4). Ova pobeda nije samo donela Evansu prelazak u drugo kolo, već je i oborila rekord star 32 godine, koji su ranije držali Stefan Edberg i Majkl Čeng.

Meč je bio prava drama sa početka do kraja. Karen Hačanov, koji je bio na pragu pobede, stekao je značajnu prednost od 4:0 u petom setu, čime se činilo da je pobeda na dohvat ruke. Međutim, Danijel Evans pokazao je neverovatnu borbenost i izdržljivost. Uspeo je da preokrene rezultat tako što je osvojio šest gemova zaredom, što mu je omogućilo da dođe do trijumfa i ostvari jedan od najvećih preokreta u svojoj karijeri.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by US Open (@usopen)

 

Ovaj neverovatni meč obeležio je početak US Opena i postavio visok standard za sve buduće duele. Evans će u drugom kolu igrati protiv Marijana Navonea, dok je njegov najbolji rezultat na US Openu do sada bio plasman u četvrtfinale. Sa ovakvom igrom, ne čudi što se očekuje da će Evans biti jedan od ključnih igrača u nastavku turnira.

Ovaj meč nije samo fascinirao ljubitelje tenisa širom sveta, već je i istakao snagu i izdržljivost profesionalnih sportista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading