ŠTETA! LAJOVIĆ SE BORIO KAO LAV, ALI NIJE USPEO: Rus izbacio Srbina sa US Opena u prvom kolu

Autor:

Sport

28.08.2024

00:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mogao do pobede protiv petog reketa sveta

ŠTETA! LAJOVIĆ SE BORIO KAO LAV, ALI NIJE USPEO: Rus izbacio Srbina sa US Opena u prvom kolu

Foto: www.profimedia.rs

Dušan Lajović je završio učešće na US Openu u prvom kolu posle poraza od Danila Medvedeva sa 3:1 u setovima (6:3, 3:6, 6:3, 6:1) nakon dva sata i 45 minuta igre.

Pre meča je bilo jasno da srpskog tenisera očekuje izuzetno težak zadatak protiv kvalitetnijeg rivala. Iako je Lajović pokušao da parira Medvedevu, uspeo je samo da osvoji drugi set, dok je ostatak meča protekao u dominaciji ruskog šampiona US Opena iz 2021. godine.

Lajović je dobro započeo meč i uspeo je da parira Medvedevu sve do sredine prvog seta. Ipak, ruski teniser je pojačao ritam i sa dva brejka stigao do vođstva od 6:3. U drugom setu, Srbin je pokazao svoje kvalitete, igrajući kao preporođen. Uspeo je da stigne na svaku loptu, čisti linije i dovede protivnika do "ludila". Osvojio je drugi set rezultatom 6:3.

Međutim, Medvedev je preuzeo inicijativu na terenu od početka trećeg, osvojivši ga rezultatom 6:3. U četvrtom setu, ruski teniser je nastavio da dominira, te je osvojio pet vezanih gemova i poveo sa nedostižnih 5:0, dok je Lajović uspeo da uzme samo jedan gem do kraja seta.

Ipak, mora se priznati da je Duci pružio sjajan otpor iskusnom Rusu, a falilo je i malo sreće. Medvedev čeka da sazna ime rivala u drugoj rundi Grend Slema u Njujorku, a što se tiče ostalih srpskih tenisera, Međedović trenutno igra meč protiv Marošana i vodi, a Novak će sutra igrati protiv Đerea u drugoj rundi. Kecmanović je prošao prvo kolo i čeka ga težak posao u drugom protiv Lorenca Musetija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading