PRV DOPING, PA SAD I OVO! Italijan IZBAČEN sa US Opena!

Autor:

Sport

27.08.2024

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baš ga poteralo u karijeri.

PRV DOPING, PA SAD I OVO! Italijan IZBAČEN sa US Opena!

Foto: Tanjug/AP

US Open

Italijanski teniser Marko Bartoloti šokirao je sportsku javnost kada je saopštio da odustaje od učešća na US Openu iz bizarnog razloga - odbijene mu je viza za Sjedinjene Američke Države.

Razlog ove odluke leži u političkoj prirodi, budući da je ovaj igrač posetio Iran u jednom trenutku svog života.

Uz veliko razočaranje, Bartoloti je objavio da se povlači sa US Opena zbog odbijene ESTA, koja je usledila zbog njegove posete Iranu 2015. godine. Nakon toga, odbijena mu je i viza B1, uz obrazloženje konzula da to nije bila ispravna forma. Hitni zahtevi za vizu nisu bili prihvaćeni, ostavljajući tenisera u nemogućoj situaciji.

Tim povodom, Marko se oglasio na društvenim mrežama, sa sledećom porukom:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marco Bortolotti (@bortobo)

 

- Sa dubokim žaljenjem i nevericom prinuđen sam da se povučem sa US Opena, jer mi je odbijena ESTA zbog toga što sam igrao u Iranu 2015. godine, i naknadnog odbijanja vize B1 jer, prema rečima konzula, to nije bila ispravna forma. Hitne zahteve za vizu američki konzulat nije prihvatio. Zahvaljujem se svim ljudima koji su uzalud pokušali da mi pomognu u ovoj nestvarnoj aferi. Progutaću knedlu i opet ću krenuti, kao i uvek - napisao je on.

Interesantno je da je Marko Bartoloti bio u centru doping skandala, kao i njegov sunarodnik Janik Siner, pri čemu je korišćena ista supstanca. Ova činjenica baca dodatnu senku na celu situaciju oko odbijene vize za US open.

Zanimljivo da je ponovo Italijan pao na dopingu... Zbog iste stvari...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading