UOČI KVALIFIKACIJA ZA EVROPSKU ELITU: Crvena zvezda angažovala inostrana pojačanja - Liga šampiona je na dohvat ruke!

Autor:

Sport

26.08.2024

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispisuju nove stranice klupske istorije.

UOČI KVALIFIKACIJA ZA EVROPSKU ELITU: Crvena zvezda angažovala inostrana pojačanja - Liga šampiona je na dohvat ruke!

Foto: Sandić

Ženski fudbalski klub Crvena zvezda prethodne 2023/24 sezone prvi put u svojoj istoriji stigao je do šampionskog pehara prekinuvši trinaestogodišnji niz subotičkog Spartaka koji je srpskim fudbalom vladao od, sada već davne 2011. godine.

Na startu nove takmičarske godine devojke u crveno-beloj sportskoj opremi savladale su ekipu TSC-a iz Kanjiže rezultatom 4:0, a mrežu Jefimije Škandro tresle su Nina Matejić dva puta, kao i Nina Čavić, dok je jedan pogodak delo igračice TSC-a Marije Rajić koja je u 54. minutu meča zatresla sopstvenu mrežu.

Ono što je svakako za crveno-bele najvažnije, jeste predstojeći kvalifikacioni turnir za UEFA Ligu šampiona koji se održava na Malti od 4. do 7. septembra i na kojem će fudbalerke Crvene zvezde za prvog protivnika imati slavni belgijski Anderleht, a u slučaju trijumfa, šampionke Srbije će u poslednjoj prepreci pred narednu fazu elitnog takmičenja odmeriti snage sa pobednikom meča u kojem se sastaju crnogorska Breznica i domaća ekipa Birkirkare.

Ekspedicija crveno-belih put Malete kreće u ponedeljak 2. septembra.

Istovremeno, klub je angažovao dva velika pojačanja. Nove članice kluba sa Marakane postale su reprezentativke Gane i Nigerije, Fekintola Mabokanje i Filomena Abakah od kojih se očekuje da donesu novu energiju kako u napadu, tako i u defanzivnoj liniji tima.

 

Treba podsetitit da je ekipa ŽFK Crene zvezde u prvom ovosezonskom meču nastupila u sledećem sastavu: Eremić, Čavić, Šćepanović, Malijar, Milovanović, Matejić, Tenkov, remčević, Milović, Hadžibabić i Đorđević. U igru su ulazile i Vasović, Ilić, Radosavljević, Šarić i Uvalin.

Osta je da se vidi u kom sastavu će crveno-bele devojke započeti istorijski duel sa ekipom iz Brisela u prvom zvaničnom međunarodnom meču kluba na evropskoj sceni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading