NOVAK ĐOKOVIĆ - RADU ALBOT: Noletov meč se odlaže!

Autor:

Sport

27.08.2024

02:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole se sprema za poslednji grend slem u sezoni.

NOVAK ĐOKOVIĆ - RADU ALBOT: Noletov meč se odlaže!

Foto: Profimedia

Najbolji teniser svih vremena,  Novak Đoković kreće u pohod na svoj 25. grend slem trofej, započinjući US Open protiv moldavskog tenisera Radua Albota, gde takođe brani tituliu.

Meč Novaka i Albota kasniće pošto se okršaj između Sloun Stivens i Klare Burel odužio.  Burel se nestvarno vratila i od 1:4 (dupli) brejk uvela meč u treći set sa 7:5. Još jedan ceo set, pa pauza, pa Đoković protiv Moldavca.

Interesantno je da će ovo biti prvi put da se Novak suočava sa Albotom na terenu, ali Moldavac nije stranac porodičnoj istoriji Đokovića. Naime, Albot je uspeo da pobedi Novakovu braću, Marka i Đorđa Đokovića, prethodnih godina, što ovaj meč čini još intrigantnijim. 2012. godine, Albot je savladao Marka sa 6:4, 6:3 na čelendžeru u Sarajevu, dok je godinu dana kasnije bio bolji od Đorđa u Bergamu rezultatom 3:6, 6:3, 6:2.

Nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama, Đoković je stigao u Njujork pun samopouzdanja, ali i svestan izazova koji ga očekuju. Sa druge strane, Albot veruje da može da napravi senzaciju i eliminše četvorostrukog šampiona ovog turnira. Uoči meča, 34-godišnji Moldavac izjavio je da zna ko je Đoković i šta je sve postigao, ali da će izaći na teren sa namerom da pobedi.

Pobednik ovog duela u drugom kolu će igrati protiv boljeg iz duela Laslo Đere (Srbija) - Jan Lenard Štruf (Nemačka).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading