ĐOKOVIĆ JE BOLJI OD FEDERERA! Novakov rival na pragu EPSKOG okršaja - Nadao sam se LAKŠEM ŽREBU!

Autor:

Sport

25.08.2024

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psihička spremnost je najvažnija.

ĐOKOVIĆ JE BOLJI OD FEDERERA! Novakov rival na pragu EPSKOG okršaja - Nadao sam se LAKŠEM ŽREBU!

Foto: www.profimedia.rs

Teniser iz Moldavije, Radu Albot, nakon pobede u finalnoj rundi kvalifikacija, saznao je da će se u prvom kolu US Opena suočiti sa nijednim drugim nego sa Novakom Đokovićem. Ovo je prvi put da će se ova dva tenisera sresti na terenu, što dodatno pojačava iščekivanje ovog epskog okršaja. Albot je izrazio svoje iznenađenje ovim žrebom, ističući da se nadao lakšem protivniku nakon prolaska kroz kvalifikacije.

Moldavac, koji je postao poznat pobedama nad velikim imenima poput Rodžera Federera, sada se suočava sa potpuno novim izazovom - mečem protiv aktuelnog olimpijskog šampiona, Novaka Đokovića. Iako svestan težine zadatka, Albot je izrazio nadu da će uspeti da iskoristi svoje ranije iskustvo sa velikim igračima kako bi se suprotstavio Đokoviću.

- Nikad nisam igrao sa njim, tako da je zanimljivo, biće zanimljivo. Kada prođete kvalifikacije, nadate se lakšem žrebu, ne meču protiv drugog nosioca. Znam da ću biti zadovoljan ako budem igrao dobro. Naravno, izlazim na teren da pobedim. Ali znamo ko je Đoković, šta je sve postigao, kakve rekorde ima, koliko je njegovo samopouzdanje, posebno nakon što je nedavno osvojio Olimpijske igre. Zato ću jednostavno otići tamo i pokušati da se fokusiram na sebe, i ako budem igrao dobro, mislim da ću biti zadovoljan s tim - priznao je Radu, ističući da se ipak nadao lakšem žrebu nakon prolaska kroz kvalifikacije.

Albot je istakao da će se potruditi da iskoristi znanje iz mečeva sa Federerom, ističući da je set osvojen protiv Federera u Majamiju 2019. godine dao vetar u leđa i dodatno povećao njegovo samopouzdanje. Ipak, svestan je kompleksnosti igranja protiv Đokovića i naglasio je važnost psihičke pripreme za ovakav meč.

Republika

Foto: Profimedia

 

- Mislim da će mi to pomoći. Znam šta mogu da očekujem od publike i mislim da takođe pomaže u doživljaju šta se može očekivati od jednog od najvećih svih vremena. Kada sam igrao protiv Rodžera, išao sam na teren samo sa idejom da dobijem meč. Nisam razmišljao: „Oh, voleo bih da uzmem gem ili set". Ne, hteo sam samo da pobedim. Novak je složeniji. Ima odlične fizičke predispozicije. Moram da budem psihički spreman - dodao je Radu.

Pred punim tribinama u Njujorku, Albot vidi ovaj meč kao priliku da se upiše u istoriju i ostvari najveće iznenađenje u dosadašnjoj karijeri. Ponosan što može da predstavlja svoju zemlju, istakao je da bi voleo da ljudi znaju da dolazi iz Moldavije i da je sve moguće, čak i ako dolazite iz zemlje u kojoj nemate toliko šansi u životu.

- Veoma sam ponosan što mogu da predstavljam svoju zemlju jer u Sjedinjenim Državama ne znaju svi za male evropske zemlje. Dolazim iz države koja uopšte nije baš popularna. Voleo bih da znaju da sam iz Moldavije. I voleo bih da svi znaju da je sve moguće, čak i ako dolazite iz zemlje u kojoj nemate toliko šansi u životu, niti toliko mogućnosti - zaključio je teniser iz Moldavije.

Meč između Novaka Đokovića i Radua Albota biće poslednji na programu prvog dana US Opena, a očekuje se da će početi oko 3 časa posle ponoći po našem vremenu. Publika s nestrpljenjem očekuje da vidi kako će se ovaj duel odvijati, a Moldavac je spreman da pruži svoj maksimum. S obzirom na sve što je Albot izjavio, jasno je da će ovaj meč biti nezaboravan za njega, ali i za sve ljubitelje tenisa koji budu pratili ovaj epski susret.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading