NOVAKU JE DANAŠNJI DAN POSEBNO VAŽAN: Jedan trijumf ga je uveo u red besmrtnih - niko pre njega nije ovo ostvario! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.08.2024

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šest godina je proteklo od istorijskog rezultata.

NOVAKU JE DANAŠNJI DAN POSEBNO VAŽAN: Jedan trijumf ga je uveo u red besmrtnih - niko pre njega nije ovo ostvario! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/printscreen/Tenis Break

Dana 19. avgusta 2018. godine, Novak Đoković je ostvario istorijski uspeh osvajanjem mastersa u Sinsinatiju. Pobedom nad Rodžerom Federerom rezultatom 2:0 (6:4, 6:4), postao je prvi teniser koji je uspeo da osvoji bar jedan trofej na svih devet masters turnira.

Srpski teniser je sjajno započeo meč, propuštajući brejk lopte u prvom gemu, ali je zatim uspeo da dođe do brejka u sedmom gemu, nakon čega je sigurnim servisima potvrdio prednost i osvojio prvi set rezultatom 6:4.

Početak drugog seta doneo je sličan scenario, sa Federerom koji je pokušavao da preuzme inicijativu, ali je Đoković uspeo da izjednači rezultat na 2:2. Odlučujući trenutak usledio je u sedmom gemu drugog seta, kada je Đoković napravio ključni brejk i stekao vođstvo od 4:3.

Spretno koristeći svoje veštine, Novak Đoković je priveo meč kraju i time osvojio takozvani "Zlatni masters". Ovaj istorijski trijumf još jednom je potvrdio Đokovićevu neospornu dominaciju u svetu tenisa i njegovu sposobnost da se izdigne do vrhunskih dostignuća.

Novak Đoković je kroz karijeru ostvario niz zapaženih uspeha, ali osvajanje "Zlatnog mastersa" predstavlja jedan od najznačajnijih momenata u njegovoj karijeri, što ga svrstava među najveće legende svetskog tenisa.

 

 

Treba podsetiti da se ovog jutra pojavila i najnovija ATP lista koja nije donela promene među TOP 10 tenisera planete. I dalje je Janik Siner na čelnoj poziciji i u ovom momentu ima 9.410 poena, gotovo 2.000 više od Đokovića, dok se trećeplasirani Karlos Alkaraz približio na samo 100 poena zaostatka. 

U ovom momentu i četvrtoplasirani Nemac Aleksander Zverev sa 7.035 poena nalazi se vrlo blizu pozicije broj dva, dok listu TOP 5 tenisera zaokružuje Rus Danil Medvedev.

Među najboljih deset tenisera planete i dalje se još nalaze Andrej Rubljov, Hubert Hurkač, Kasper Rud, Grigor Dimitrov i Aleks de Minor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading