ZA MENE JE TO GLAVNI CILJ! Đoković se dotakao i doping afere Janika Sinera!

Autor:

Sport

24.08.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole pred novim izazovom.

ZA MENE JE TO GLAVNI CILJ! Đoković se dotakao i doping afere Janika Sinera!

Foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković održao je konferenciju za medije povodom početka poslednjeg grend slema u sezoni US Opena. On se na početku osvrnuo na zlato koje je osvojio na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Sjajno je biti opet u Njujorku. Bio je to lep trenutak na Dečjem danu, napravili su mi lep video, dobro smo se zabavili i podelio sam utiske o zlatnoj medalji, o najvećem uspehu u karijeri, to mogu da kažem sad kad je prošlo malo vremena – osvajanju zlatne medalje za Srbiju, sa 37 godina, morao sam da dam najviše od sebe. Cela nacija je gledala, porodica mi je bila to, bio je to trenutak za ponos, scenario iz snova. Najintenzivnije emocije koje sam ikada iskusio na terenu – zastava, himna - poručio je Nole i nastavio:

- Za mene je uvek cilj da se borim za trofej. Taj pristup i mentalni sklop nije drugačiji ove godine. Ljudi me pitaju šta još mogu da osvojim posle zlata na Olimpijskim igrama, ali i dalje osećam da sam motivisan, takmičarski sam nastrojen, želim da ispisujem istoriju i da uživam na ATP turu, da inspirišem mlade ljude da igraju i gledaju tenis… Slemovi su stub našeg sporta – ako nisi inspirisan na slemovima, teško ćeš biti bilo gde drugde. Na US Openu imamo najveći stadion na svetu, večernji mečevi su uvek nešto posebno i jedva čekam da izađem opet – buka, energija, drugačije od bilo čega drugog. Igram u ponedeljak uveče na Artur Ešu, jedva čekam da se nađem na terenu ponovo i osetim sve to u svom meču - naveo je Novak.

Foto: Profimedia

Novak Đoković

Đoković se dotakao doping skandala Janika Sinera.

- Ovakvi primeri su razlog zašto smo osnovali PTPA, koji sto posto zastupa igrače i stara se da se pokrije svaki pedalj kako bi igrač mogao da živi od ovog sporta. Razgovarali smo o ‘dubini’ Tura, o tome koliko igrača može da živi od tenisa… Mnogo je tema na kojima se radi u PTPA, a još nismo priznati koliko bismo želeli da budemo priznati, u okviru teniskog ekosistema. Kada je reč o Janiku, PTPA se uvek zalaže za standardizovane protokole. Razumem frustraciju igrača jer nema konzistentnosti. Prošlo je pet-šest meseci otkad je to saopšteno njemu i njegovom timu. Mnogo je mana u sistemu ,razumem osećanja igrača koji se pitaju da li su oni tretirani na isti način. Nadam se da će rukovodeća tela u tenisu naučiti nešto iz ovoga, jasno je da mora da dođe do promene. Neki su imali slične slučajeve ili iste slučajeve sa različitim ishodom. Da li je to finansija, da li igrač može sebi da priušti efikasniju odbranu advokatsku… Ne znam da li je tako, ali moramo da standardizujemo stvari kako bi svaki igrač – nezavisno od ranga i profila – bio tretiran jednako - istakao je srpski as.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Rafael

24.08.2024 23:18

Smarač. Iskače iz frižidera a on je jedan teniser, a tenis nije veći od nauke nego sport bogatih. Dosadni ste, zabole nas za njegove težnje i želje. Odgledam meč i toliko, šta se desava pre i posle nije moj i niti bilo čiji fokus i prestanite da maltretirate ljude člancima svaki dan o njemu ili Jokiću. Lična dosadna plaćena promocija. Vi niste portal, vi ste smeće koje nema alternativu, čitaj dragi administratoru. Znaš da sam u pravu ali moraš zaraditi svoju platicu pa ćeš cenzurisati. Razumem i tebe.